Gastrologik

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Jos, 17 januari 2012.

  1. Anders Landström

    Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

    SV: Gastrologik

    Insåg att jag jag har ett återbesök som jag måste göra. Inte mycket på listan att dricka :)
     
  2. Jos

    Jos Medlem

    SV: Gastrologik

    Bara att hänga med ;)
     
  3. Jos

    Jos Medlem

    SV: Gastrologik

    Rousseau Chambertin för 2500... Hmm... :p
     
  4. Martin Berggren

    Martin Berggren Bad santa

    SV: Gastrologik

    Tar du den är vi inte vänner längre... :mad:
     
  5. Keen

    Keen slan

    SV: Gastrologik


    Kan du smuggla ut ett glas om jag står utanför? :p
     
  6. Jos

    Jos Medlem

    SV: Gastrologik

    ;D ;D
     
  7. Jos

    Jos Medlem

    SV: Gastrologik

    Åt på Gastrologik i fredags och det var som tidigare mycket bra. Inte riktigt hela vägen till det "wow" man alltid längtar efter men habil förstaklassig mat levererad med själförtroende. Felfritt. Missförstå inte, maten var genomgående grym! :p

    Att kvällen blev så lyckad beror också till stor del på Gastrologiks Erik som levererade grymma viner under kvällen!

    Det här är menyn vi serverades:

    Snacks

    Torkade chips av mandelpotatis

    Vår egna lufttorkade korv på Olingesvin

    Brioche på virvelmjöl från Warbrokvarn med smör smaksatt med gröna enbär

    Aptitretare

    Kräm på tupplever från Hagbygård med maräng och syrat rått äpple

    Branddeg med kräm på osten Löfsta blå

    Vaktelägg, marinerade i brödsoya

    Surdegsfriterad skreitunga

    Bröd

    Surdegsbröd på dinkel från Warbrokvarn

    Rågbröd med bränt socker

    Dinkel-spisbröd på vete från Warbrokvarn

    Kosmör från Kittelberget

    Huvudrätter

    Nyrensad Stenbitsrom med svensk buffelyoghurt, vår egna saltgurka och ängsyra

    Tartar på Svensk mjölkko från Wanås med rökt talg, vattenkrasse och champinjon

    Bakad havskräfta från Fjällbacka med kräm på huvudet och fänkål

    Stekt Fjärsing från Bohuslän med ärtskott, lupin och stekta gula ärtor

    Vårkyckling från Munka-Ljunby med kräm på gårdagens brioche, vitlök och ramslök

    Efterrätter

    Sorbét på öl med Spritade vindruvor från i Blaxta

    Sorbét på getmjölk med honungsvinaigrette och endive

    Sorbét på Frida äpplen med skum på tallbarr samt tallbarkssmulor

    Kaffegodis

    Salviaparfait

    Lakritskola med torkade lingon

    Äppelmust-gelé med tallbarr

    Sockerchips med torkad skrädmjöl

    Mandelkaka med rödbeta
     
  8. Jos

    Jos Medlem

    SV: Gastrologik

    Vinerna vi drack till menyn var genomgående riktigt bra. Bäst var de vita Bourgognerna.

    2005 Francis Boulard Millésime Extra Brut

    2007 Dr. Bürklin Wolf, Wachenheimer Gerümpel

    2010 Domaine Ramonet, Boudriotte 1er Cru

    2011 Christian Moreau, Vaillon 1er Cru

    2008 Domaine Amiot Guy et Fils, Les Caillerets 1er Cru

    2010 Stéphane et Bénédicte Tissot, Arbois Chardonnay

    2010 Domaine Jean Grivot, Bourgogne

    2009 Domaine des Croix, Beaune

    2010 Pithon-Paillé 4 Vents, Coteaux Du Layon
     
  9. FredrikC

    FredrikC Medlem

    Här har det inte käkats på länge ser jag. Jag var där med min bror för några helger sedan och fick en riktigt bra service och väldigt god mat. Jag drack champagne och han tog det bättre vinpaketet. Dock känns det lite stressigt att hinna igenom 19 rätter på 2,5 timme. Och det kändes under middagen. Jag gillar att prata viner och mat så vi höll kvar dem vid bordet lite extra vilket drog ut på vår tid. Men när vi ändå fick lämna bordet och sätta oss i deras lounge hade jag inte fått i mig hela flaskan champagne som vi då drack upp där.

    Några av rätterna var riktiga tio-poängare och vi hade nog bara en var som vi gav 5/10. Allt annat var från sju och uppåt.

    Har aldrig ätit på två stjärnor innan men jag hade minst lika bra service på en en-stjärnig i Portugal på algarvekusten där vi satt fem timmar över 14 rätter.
    Får prova fler för att kunna uttala mig om hur denna är mot andra två-stjärniga.
    bifogar bild på meny och vinpaket.
    20191223_172458.jpg
    20191223_172508.jpg
     
    Sebran, MagnusH70, chambertin och 8 andra gillar detta.
  10. Sebran

    Sebran Medlem

    Blev ett besök på Gastrologik igår. Fantastisk upplevelse på alla sätt. Några höjdpunkter bland rätterna var kycklinglevern, paj med vårlök, pilgrimsmussla (kan vara det godaste jag någonsin ätit), grisen och glassen.

    Vi tog det stora vinpaketet och de vita vinerna levererade, särskilt den mogna chardonnayn. Rödvinet var jag dessvärre inte imponerad av, men maten och servicen vägde upp det. Allt i allt uppfylldes förväntningarna.

    9693DB2E-AC8A-40EB-B921-F1E57F9050F8.jpeg

    66637E86-B0EF-465B-9504-F4CAAEDEE6F0.jpeg
     
  11. Crist(al)ian 77

    Crist(al)ian 77 50 Shades of Grape

    Menyn såg trevlig ut men kan inte varit många gram på varje tallrik.

    Nyfiken på ginen. Serverades den ljummen och ren, och till hur många rätter?
     
  12. Jos

    Jos Medlem

    Crist(al)ian 77 och IsKr gillar detta.
  13. Sebran

    Sebran Medlem

    Jag tyckte att rätterna var precis lagom stora. Om du är orolig för att inte bli mätt så oroar du dig i onödan. Snarare är det så att man bör förbereda sig hela dagen genom att äta mindre än vanligt, så att man inte råkar ut för mättnadskänsla när det fortfarande återstår 5+ magnifika rätter. Det är bland det värsta som kan hända när man blir serverad så mycket fantastisk mat. Det hände mig en gång för flera år sedan när jag dumt nog åt en stor lunch mitt på dagen innan en stor avsmakningsmeny och det är ett misstag jag aldrig kommer göra om igen.

    Minnet är lite suddigt mot slutet av middagen, men jag tror att ginen serverades till rabarberrätten. Vi fick den ren i ett shotglas och jag tror att den var kyld. Drack upp den rätt fort så räckte nog bara till en rätt :)
     
    zippan och Crist(al)ian 77 gillar detta.
  14. Gradin

    Gradin Medlem

    Den svenska curryn tänker jag fortfarande på, dock då med svensk bläckfisk!
     
    Sebran gillar detta.
  15. Sebran

    Sebran Medlem

    Det var både min och flickvännens highlight. Förmodligen det godaste jag någonsin har ätit.
     
    Crist(al)ian 77 och Gradin gillar detta.
  16. Gradin

    Gradin Medlem

    Ja verkligen, helt galen!!
    Testade den med ett glas Assyrtiko som inte var helt dumt.
     

Dela sidan