God morgon, alla!

Diskussion i 'Övrigt' startad av StefanAkiko, 27 april 2014.

 1. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Äntligen söndagmorgon! :baksmälla:
  Vilken underbar träning igår i Jöttebårrj. Strax frukost o hoppas på att träningsvärken går över innan jag är åter i Umeå.
  Ha en underbar dag, du med :D
   
  Mattias Schyberg och Skumpagne gillar detta.
 2. Sjödin

  Sjödin Joråsåatt...

  Söndagsmorgon ja.... Och jag blev väckt 0720 av att fyraåringen ropar från köket. Där har hon precis spillt ut en hel kastrull med frityrolja på trägolvet. Den var kall förstås, men jävligt oljig...
   
  sunqan och Kostjan gillar detta.
 3. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Betongkeps :(

  Stått i duschen en timma, inga huvudvärkstabletter hemma. :(

  Skulle inte ha ätit så mycket gott igår, tror även jag drack lite onödigt mycket vatten. Ja ja, det är bara att bita ihop och tänka över prioriteringarna till nästa dekadenta vinafton med världens trevligaste vinnördar. :cool:

  Det blir en heldag på terrassen idag med massor av göteborgsk sol. Får dock vara lite försiktig med matintaget så kroppen hinner återhämta sig.

  Kanske bara blir vin...o_O

  Tack alla trevliga göteborgare, umeåbor och dalmasar för en minst sagt magisk afton i fantastiska lokaler, med otrolig god mat och en hel drös med fina vinare!
   
 4. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  vet inte om jag föredrar oljebad eller att äta bakis-Husman ombord på SAS...
   
 5. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Tror vi passerade SB:s ovetenskapliga röda varningsförtäring igår. Det kändes ju så rätt o så självklart då. Och naturligtvis efterfestade vi norrlänningar på hotellet. Det kändes så ... rätt. Iaf då.
   
 6. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Det var i så fall tur att ni inte tog med mig, i alla fall känns det så nu...
   
 7. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Dagens första möte kl 7. Njuter av en ngt gråare dag än gårdagen här i Umeå, de ännu outslagna björkarnas stad.
   
 8. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Studsade upp kl 05:20, typ.
  Fet jävla jordbävning i Yokohama som aldrig slutade. Alla viner skakade, klonkade och jag stod i korridoren och höll mot de kartonger jag staplat längs ena väggen...
  Håller på att sätta upp nya vinhyllor för att få bättre ordning, överblick och accessability.
  ...och jordbävningssäkerhet!
   
  Mats och Vino fino gillar detta.
 9. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Äh, bara 4.6 på,skalan....
   
 10. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Jag är framförallt glad att du verkar ha klarat dig, läskigt med jordbävningar, vinflaskorna känns trots allt lite sekundära i sammanhanget...även om de är små liv som behöver pampras de också. o_O
   
 11. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Måste erkänna att jag också förwillats av samma (?) perversa skolböcker, där jordbävningar utpekas som eländenas uraprung. Så jag vaknar alltid. Lider alltid. Stressas alltid upp av jordskalv. Men idag så får jag inte panik flera gånger i veckan. Inte längre. För betänk att:
  1. Jordbävningar i Japan skadar inte längre direkt, iaf inte under 7 på R-skalan. (Efter Kobe-skalvet uppgraderade japanerna sina förberedelser med bla jordbävningssäkra byggnader och -vägar...) Hejja SJ, ni kan också!
  2. Titta på filmerna från storbävningen! Ingenting är trasigt innan storvågen sweper in eller fram... Då går allt sönder. Nu uppgraderar man Kustlinjerna.
  3. Bilderna i mina läroböcker visar på ett utbränt Tokyo. Detta beror på att den STORA jordbävningen 1923 i Kanto inträffade med megaolycklig timing: frukosttid i ett fattigt land samtidigt som många hemmafruar friterade frukost i olja över öppen eld, och oljanskwimpade över, det var olyckligtvis en torr och varm sommar just då, alla bodde dessutom i trähus med rispappersfönster och ... det var stark blåst. Tokyo förvandlades omedelbart till ett eldhav. Oändligt tragiskt... I Yokohama står fortfarande alla 1800-talsbyggnader av tegel kvar. Ståtliga! Resliga kopior av europeisk arkitektur. Byggda av européer... Varken sprack eller rämnade... (Jmf med bävningssäkrade <jasså?> Italien............)
  4. Alla stora, höga, vida byggnader som uppförts de senaste 200 åren har ännu inte ramlat omkull eller kollapsat... (Jmf gymmastiksalen på Haga i Umeå, trots att Norra Japan får mer snö...)
  5. En jordbävning av rang i Umeå eller Stockholm skulle tyvärr betyda enorma förluster av liv i formen av "cementsandwichar". Precis som i "bäwningssäkrade" Italien...
  6. Skanderna formades i tider av ordentliga och återkommande kraftfulla jordbävningar.
  7. Jordskorpan lever, utvecklas och rör på sig... Det är bara en tidsfråga tills dess Swe-Nor-Fin drabbas av en 7+ Bäwning, med kollapsade byggnader och dödsfall...
  8. Globalt sett så dör fler i upplopp, stöldräder och annat skit efter bäwningarna jmf med bäwningarna själva. Efter Kobe har få Japaner dött av bäwningar. Alltid som ngn faller utför en stegr eller en trapp :-(
  9. I Wästindien dog fler av efterproblem än av själva jordbäwningen.
  10. I Japan efter Kobe-bäwningen, så utsattes enbart en närbutik av rån och stöld. Och detta utfördes av (numer dömda) västerlänningar... Skämmes tameffffffaaaaan! ! !
   
 12. gece

  gece Man vänjer sig.

  Det blir ju faktiskt jordskalv i Svitjod emellanåt också, >4R också (4,4 häromåret). Sen får man ju inte glömma att skalan är logaritmisk, 6R är fasligt mycket mer kaoz än ett och ett halvt 4R-skalv.
   
 13. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Tack för lektionen, men det är ju konsekvenserna av det inträffade som räknas. Pistolen dödar inte - det gör personen bakom. Jordbävningen dödar inte heller, men möjligen magnumflaskan högst upp i vinförrådet. :kyss:

  Mitt fullknökade vinställ ligger pyrt till, det räcker med en kraftig väderspänning för att det skall rasa. Och väderspänningar fick jag av all Umeboshi igår vill jag lova. Undra om man kan jordbävningssäkra mot väderspänningar. ;)
   
 14. kayaker

  kayaker Cyklist

  Det kommer inte att hända på många miljoner år så det är inget som vi behöver oroa oss för.
   
 15. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Kunde man få beställa en lokaliserad jordbävning under ställen man inte gillar?
   
  kayaker och Vino fino gillar detta.
 16. Håkan

  Håkan Medlem

  Det är väl bara en fråga om hur mycket plutonium som behövs.
   
  Vino fino gillar detta.
 17. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Trodde bara det funkade för att tvinga dansken på knä?
   
  Kostjan och gece gillar detta.

Dela sidan