Grand cru VDP

Diskussion i 'Aktiviteter, provningar och vintjänster' startad av Gradin, 13 mars 2017.

 1. Gradin

  Gradin Medlem

  Precis hemkommen ifrån VDP,STK & ÖWT provningen som var på Operaterassen idag i stockholm.
  Väldigt okänt event och lite ostrukturerat men fantastiska viner från många bra producenter.
  Bland mina personliga favoriter var bl a: Keller, Leitz, Schloss Johannisberg, Dr Loosen, Dr Von Bassermann-jordan, Philipp Kuhn, Ökonomierat Rebholz , Wittmann och många andra. Väldigt lite folk på eventet för dryga 200:- och det noterade även producenter/importörer som stod och hällde upp vinerna.

  Bifogar även lite bilder på vissa av de vi ansedde levererade bäst.

  IMG_0602.JPG IMG_0603.JPG IMG_0605.JPG IMG_0606.JPG IMG_0608.JPG IMG_0614.JPG IMG_0615.JPG IMG_0617.JPG IMG_0619.JPG
   
  ChristianB, KimHartman, MartinE och 5 andra gillar detta.
 2. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  Kul! Jag tänkte för några veckor sen köpa min biljett till eventet, så jag mailade någon som hette Bosse för att få svar på vilka viner som skulle finnas att testa.

  Två veckor innan eventet startar tycker jag man borde ha full koll på detaljerna, men jag fick bara ett drygt svar tillbaka på mitt mail - så jag skippade det här.

  Tråkigt att höra att det var rörigt och oplanerat. Förhoppningsvis kanske till din fördel ändå? Mer tid med producenterna tänker jag.
   
 3. Pontus

  Pontus Medlem

  Något av vinerna som stack ut?
   
 4. Gradin

  Gradin Medlem

  Ja absolut, däremot så var det ett fåtal producenter eller nästan inga alls utan antingen representanter som jobbar åt dom eller vissa importörer.
  Vid varje bord stod en person med 4 olika producenters viner så fokus lades ofta naturligtvis på det vin som stod dom närmast.
   
 5. Gradin

  Gradin Medlem

  Tyckte Keller Hubacker 2015, Ökonomierat Rebholz Kastanienbusch 2015 & Schloss Johannisberger riesling spätlese 2015 var nog dom mest fascinerande. Generellt väldigt bra viner dom flesta.
  Tråkigt dock var att vissa viner serverades väldigt ljumna och andra nästan frysta så det påverkade ju ens upplevelse lite.
   
  Tomas Lindblom och Pontus gillar detta.
 6. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Lite förvånad över att den svenske arrangören använder begreppet "Grand Cru" för tillställningen, eftersom det skulle vara olagligt för en tysk eller österrikisk producent att använda det på en vinetikett! Officiellt skyddade "tilläggsbeteckningar" (GC ensamt är ju inte en skyddad ursprungsbeteckning) får inte användas av andra producenter inom EU. Ger ärligt talat ett rätt okunnigt intryck. Varför behöver GG m.fl. marknadsföras med ett franskt begrepp som de får använda på etiketten?
  Jag utgår från att det är den svenske arrangörens hittepå, för katalogen har inte denna titeln.
  Annars verkar det ha varit riktigt bra producenter och riktigt bra viner. 2015 (som fortfarande borde vara aktuell) är ju också en alldeles lysande årgång.
   
  MartinE, KimHartman, Gradin och 2 andra gillar detta.
 7. Fredrik L

  Fredrik L Medlem

  Jag tyckte det var ett alldeles lysande evenemang om man jämför med många av de andra vintillställningar som är tillgängliga för oss utanför branschen. Lägstanivån var mycket hög, det var lagom med folk och det pågick i tre timmar istället för de sedvanliga två.
   
  vinosofi gillar detta.

Dela sidan