Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Grilltider.

Sjödin

Joråsåatt...
SV: Grilltider.

ALLA källor jag kollat upp förespråkar ju att gris ska upp i 69 grader, så jag har ju litat på det för att slippa mask i magen... ;D
Men det kanske är läge att testa en runda till med 10 grader ner på termometern då..

Högreven då, vad fan hände med den?
 

vintjej

Medlem
SV: Grilltider.

Sjödin skrev:
Jag är sååå besviken...... Vad gör jag för fel??

Jag skaffade mig en ny grill, vårstädade altanen och tänkte ta grillandet till en helt ny nivå den här sommaren.
Ett steg i den riktningen var att testa att grilla lite större stycken istället för de vanliga skivorna man slänger på lite snabbt.

Test 1. Karré på hel bit som ugnsbakades till 70 graders innertemp. Låg i kyl över natten. Skivades, grillades och penslades med glaze. Resultat = TORRT!

Test 2. Högrev på hel bit som kokades i två timmar. Kyl över natten. Skivades, grillades och penslades med glaze. Resultat = Torrt!!

Test 3. Karré på hel bit som grillades "indirekt" till ca. 70 grader. Penslades under tiden. Skivades upp. Resultat = Torrt!!

Vad f*******n??? Varför blir det så jäkla torrt allting? ???

När jag gör "fall-of-the-bone-ribs" kokar jag dem i och låter de eftermarinera i god marinad under natten. Sedan kör jag lite glaze efter grillning.
De blir inte torra.
 

ae

Medlem
SV: Grilltider.

Stormkokning torkar ut köttet. Köttet ska bara sjuda vid kokning. Kanske det som är problemet.
 

vintjej

Medlem
SV: Grilltider.

ae skrev:
Stormkokning torkar ut köttet. Köttet ska bara sjuda vid kokning. Kanske det som är problemet.

?
Jag stormkokar inte. Och jag tror inte Sjödin kokar alls?
 

ae

Medlem
SV: Grilltider.

vintjej skrev:
?
Jag stormkokar inte. Och jag tror inte Sjödin kokar alls?


"Test 2. Högrev på hel bit som kokades i två timmar. Kyl över natten. Skivades, grillades och penslades med glaze. Resultat = Torrt!!"

Jaså... ;)
 

vintjej

Medlem
SV: Grilltider.

ae skrev:
"Test 2. Högrev på hel bit som kokades i två timmar. Kyl över natten. Skivades, grillades och penslades med glaze. Resultat = Torrt!!"

Jaså... ;)

Missade det där.:)
Men jag skulle isf tippa på att en eftermarinering efter kokningen kunde vara bra.
 

Per Stade

Lege artis
SV: Grilltider.

Grillade en ungtupp på knappa 3 kilo i fredags.
För att grilla en hel fågel behövs minst en 57 cm stor grill
och helst en med termometer i locket:
http://www.webergrill.se/One-Touch-Gold-57-MT-266.aspx
Och ett fantastiskt tillbehör är fågelhållaren:
http://store.weber.com/Items/GrillingTo ... x?pid=1242
som av någon anledning inte finns i katalogen i Sverige längre.
I fördjupningen i mitten går det att fylla på lämplig vätska -
öl eller vin och kryddor. Det är en rad små hål i den del som
ser ut som en hjälm med vingar och som man trär upp
fågeln på. Genom dem tränger ångan upp. Marinerar fågeln
inifrån under grillningen! Och allt fett rinner ner i skålen.

Ursprunget till tekniken är beer can chicken där jänkarna
tog en halvfull ölburk som kycklingen träddes upp på.
Lite vinglingt men funkar faktiskt bra på vanliga små kycklingar
som finns i matbutikerna.
Obs färsk kyckling! Fryst kyckling finns det bara en sak att göra
med - kasta bort (för att travestera Leif Mannerström).

Tekniken att grilla hel fågel går ut på att ta bort det övre grill-
gallret och fylla brikettkorgarna på ömse sidor med briketter.
Lägg på locket och stryp både och nedre spjället nästan helt.
Med termometern i locket kontrolleras temperaturen. När den är
150-170 grader är det dags att ställa in fågeln.
En och en kvarts timme för en standardkyckling på 1,3 kg och
kanske 2 för vår stora. Kolla temperaturen då och då och justera spjällen.

Behöver jag tillägga att vår ungtupp blev fantastisk?

P.S. Hittade faktiskt kycklinghållaren även i den svenska katalogen:
http://www.webergrill.se/Weber®-Style™-Tools-259.aspx
 

weezer

Medlem
SV: Grilltider.

vintjej skrev:
Missade det där.:)
Men jag skulle isf tippa på att en eftermarinering efter kokningen kunde vara bra.


En rimming innan kan vara bra, eventuellt. Pröva helt enkelt.
 

SUPRA

Bäst
SV: Grilltider.

Per Stade skrev:
Grillade en ungtupp på knappa 3 kilo i fredags.
För att grilla en hel fågel behövs minst en 57 cm stor grill
och helst en med termometer i locket:
http://www.webergrill.se/One-Touch-Gold-57-MT-266.aspx
Och ett fantastiskt tillbehör är fågelhållaren:
http://store.weber.com/Items/GrillingTo ... x?pid=1242
som av någon anledning inte finns i katalogen i Sverige längre.
I fördjupningen i mitten går det att fylla på lämplig vätska -
öl eller vin och kryddor. Det är en rad små hål i den del som
ser ut som en hjälm med vingar och som man trär upp
fågeln på. Genom dem tränger ångan upp. Marinerar fågeln
inifrån under grillningen! Och allt fett rinner ner i skålen.

Ursprunget till tekniken är beer can chicken där jänkarna
tog en halvfull ölburk som kycklingen träddes upp på.
Lite vinglingt men funkar faktiskt bra på vanliga små kycklingar
som finns i matbutikerna.
Obs färsk kyckling! Fryst kyckling finns det bara en sak att göra
med - kasta bort (för att travestera Leif Mannerström).

Tekniken att grilla hel fågel går ut på att ta bort det övre grill-
gallret och fylla brikettkorgarna på ömse sidor med briketter.
Lägg på locket och stryp både och nedre spjället nästan helt.
Med termometern i locket kontrolleras temperaturen. När den är
150-170 grader är det dags att ställa in fågeln.
En och en kvarts timme för en standardkyckling på 1,3 kg och
kanske 2 för vår stora. Kolla temperaturen då och då och justera spjällen.

Behöver jag tillägga att vår ungtupp blev fantastisk?

P.S. Hittade faktiskt kycklinghållaren även i den svenska katalogen:
http://www.webergrill.se/Weber®-Style™-Tools-259.aspx

Forumet funkar bra :D
 

anders

Medlem
SV: Grilltider.

Det är något som skiter sig emellanåt när man ska skriva inlägg. Både jag och Bubblaren har haft problemet tidigare.
 

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Grilltider.

Ingen aning vad det beror på... Sjukt irriterande, men det är väl kanske vad man får när man arbetar med gratisprodukter...
 

SUPRA

Bäst
SV: Grilltider.

Krug skrev:
Ingen aning vad det beror på... Sjukt irriterande, men det är väl kanske vad man får när man arbetar med gratisprodukter...

Sjukt prisvärt iallafall ;D



EDIT: Sorry, måste sluta klicka på redigeraknappen när jag ska citera... //Krug
 

Bubblaren

Medlem
SV: Grilltider.

Krug skrev:
Njae, det är väl mest att jag inte tycker att ni är värda mer. :)

Vad har du för underlag till det tyckandet - har du verkligen provat oss alla? Nä, jag trodde väl det - du bygger bara ditt tyckande på en massa teorier ;D
 
Toppen