Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Gruaud-Larose och Cos d' Estournel 1966 på magnum

Mysonoxen

Medlem
Fick ett erbjudande från en firma att köpa dessa viner, någon som provat?

Jag har inga anteckningar om dem, brorsans senaste var från 90-talet, likaså Michael Broadbents.

Druckit en hel del bra 1966. Alltfrån en "prisvärd" Ch. Gloria till en utsökt Cheval-Blanc så jag gillar årgången.

Ska man slå till på någon för 450 €? :)
 

Krug88

Medlem
SV: Gruaud-Larose och Cos d' Estournel 1966 på magnum

Har inte provat , men Parker skriver såhär:

1966 Cos d'Estournel
Cos d'Estournel
A Bordeaux Blend Dry Red Table wine from
St Estephe, Bordeaux, France


Source Reviewer Rating Maturity Current (Release) Cost

Bordeaux Book, 3rd Edition # B1
Jan 1998 Robert Parker 85 Drink 1984 - 1984 $198-$346
A very good 1966, yet not top flight, the Cos d'Estournel is medium to dark ruby, with some browning. It has very good concentration in the somewhat lean, austere character of the vintage, and plenty of tannin in the finish. Although it does not yet seem to be mature, I would drink it over the near term before the fruit begins to fade. Anticipated maturity: Now. Last tasted, 10/84.


1966 Gruaud Larose
Gruaud Larose
A Bordeaux Blend Dry Red Table wine from
St Julien, Bordeaux, France


Source Reviewer Rating Maturity Current (Release) Cost

Bordeaux Book, 3rd Edition # B1
Jan 1998 Robert Parker 88 Drink 1989 - 2015 $198-$307
A classic vintage for Gruaud-Larose, the 1966 remains surprisingly young, relatively unevolved, but austere, with a black currant, cedary, earthy fruitiness, and firm tannins. The finish is dry, but long and still youthful. In style and texture, the 1966 Gruaud-Larose resembles a big Pauillac. Will the 1966 Gruaud-Larose ever shed its tannic toughness? Anticipated maturity: Now-2015. Last tasted, 1/89.
 

Mysonoxen

Medlem
SV: Gruaud-Larose och Cos d' Estournel 1966 på magnum

Tack, där ser man.

Kanske borde slå till på en Gruaud-Larose då.

Köpte deras 1982 för 300 spänn innan djävulen flög i vinbranschen, en riktig tanninbomb. :)
 
Toppen