Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Gula änkan

L

lars-göran nilsson

Hej !
Fick en magnum flaska Gula Änkan för 36 år sedan ! Den har legat hela tiden i rums temperatur. Korken är tät. Min fråga är om denna dryck är drickbar idag ?
 
Troligen inte, men, just när det gäller Champagne och magnum har jag blivit överraskad många, många gånger. Det kommer inte vara skadligt på något sätt och värdet är väl tyvärr inte allt för högt. Vänta dig inte en frisk ung champagne, men om du har tur, en mogen, bra, ganska mörkt färgad champagne.

Det kommer också spela in om det är en sk Demi-Sec variant. Lite mer socker gör att vinet konserveras bättre. Smaken kommer då vara sötare

Vet inte vad du gillar för mat men en klassisk kombination med lite äldre champagne är gåslever.

PS. Skriv gärna här hur du tyckte vinet smakade.
 
Toppen