Hedonistiska korkningar

Diskussion i 'Övrigt' startad av Mouton, 11 november 2018.

 1. Mouton

  Mouton Proffs drickare (volym mässigt då)

  Det vore roligt att höra forumets mest hedonistiska korkningar, ni vet den flaskan öppnar man bara inte till detta. I mitt fall är dom rätt många. Har druckigt Latour-78 till spagetti med köttfärssås. Margaux-81 till pizza. Mouton, Lafite och Haut-brion -82 till tacos osv. Men mitt rekord är nog ändå 3 flaskor Petrus-85 alla kombinerade med Estrellas lök chips, och alla vart avverkade -95 (dock inte samma dag) ångrar jag mig? Lite kanske, men kombon var klockren. Så låt höra om den där korkningnen som inte borde hänt.
   
 2. Silenos

  Silenos Medlem

  Ja du Mouton, du kommer aldrig vinna några priser i dramaturgi i alla fall, den saken är klar. Du har ju gjort trådstarten helt o-uppföljningsbar. Hur ska vi kunna skriva nåt efter Petrus och lökchips?! Det är som om man hade filmat Alien i fullt dagsljus redan i minut tre av filmen... sånt här måste byggas upp pö om pö för att kunna leva!

  Men... tack ändå för att du delar med dig. Och matchningarna låter allt inte så dumma ändå :)
   
 3. Mouton

  Mouton Proffs drickare (volym mässigt då)

  Ha ha, i och för sig lite udda. Men är helt övertygad om att det finns medlemmar som är värre. Jag menar DRC och dill chips nån? Vi ska inte överträffa varandra, utan mer berätta om hedonism.:) Min mening var obsolut inte att framstå som nån besserwisse. Jag hoppas alla förstår det, annars Mattias, radera tråden. Kan också tillägga att sådana utflykter har ej råd med numera..
   
  Last edited: 12 november 2018
  Martin Hansson gillar detta.
 4. Silenos

  Silenos Medlem

  Självklart, det behöver du inte va rädd för.
   
  Martin Hansson gillar detta.
 5. Mouton

  Mouton Proffs drickare (volym mässigt då)

  Kan också tillägga att priset för en Mouton, Lafite -82 var 1300-1500:- en Latour-78 1100:- Petrus-85 2200:- en bättre prisbild än idag, även omräknat..
   
  Last edited: 12 november 2018
  Helen och Johan Blom gillar detta.
 6. Daniel A

  Daniel A Medlem

  Jag har nog en som passar in här. Det är definitivt i kategorin "aggressivt dekadent" snarare än hedonistiskt, men jag tänker att det passar ändå.

  Aktuell scen: litet hotell i Öregrund.
  Föregående scen: större hotell i Öregrund, där vi blev utkörda pga "gästerna vill sova, snälla gå och lägg er eller gå härifrån".
  Tillstånd: snorfull, middag + fest upptoppad med en flaska kvalitetswhiskey (Tullamore Dew...).

  Brott
  : någon hade tillräckligt mycket sinnesnärvaro för att ta fram en tub resorb. Det var ju klokt. Men det smakade verkligen horribelt. Jag minns plötsligt att jag har en flaska tokaji essencia, från 1968, på mitt rum (as you do). Visade sig vara en förvånansvärt bra smakkombination med vätskeersättning (svartvinbär? hallon?) - när den äckliga artificiella eftersmaken i munnen blandades med mörk och trögflytande essencia uppstod något väldigt positivt.

  Lyckligtvis fanns det mycket kvar i flaskan dagen efter (annars hade jag nog blivit ledsen på riktigt). Känt som kvällen då "Daniel öppnade femtio år gammal sirap".
   

Dela sidan