Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Hotell Borgholm

Mmm

Medlem
Var med damen på Hotell Borgholm igår och tog deras trerättersmeny (runt 6-700 kr). Det slog kanske inga gnistor om maten, men det var gediget.

Vi tog en flaska Sylvie Esmonin Gevrey-Chambertin 2005 VV. Enda missen var att vinet höll nog ca 27 grader när det serverades. Fick in en ishink utan knot, men det känns ändå lite väl basic att missa temperaturen helt.
 

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Var med damen på Hotell Borgholm igår och tog deras trerättersmeny (runt 6-700 kr). Det slog kanske inga gnistor om maten, men det var gediget.

Vi tog en flaska Sylvie Esmonin Gevrey-Chambertin 2005 VV. Enda missen var att vinet höll nog ca 27 grader när det serverades. Fick in en ishink utan knot, men det känns ändå lite väl basic att missa temperaturen helt.
Har du några bilder på maten att dela med dig av?
 

Helen

Medlem
Vi var där och åt förra året, vi hade bokat ett paket med 2 middagar och 1 övernattning. Maten var säkert bra för de som inte är så vana vid denna typ av restauranger. Vi kände väl att det fanns inget som stack ut eller något som fick får gom att gå i spinn. Allt var korrekt tillagat och det var fina råvaror. Men allt kändes lite platt. Vinet var dock förbaskat gott. Fin service och trevlig lokal.
 

Attachments

  • 2013-08-16 18.20.26.jpg
    2013-08-16 18.20.26.jpg
    39,7 KB · Visningar: 262
  • 2013-08-16 18.31.00.jpg
    2013-08-16 18.31.00.jpg
    47,8 KB · Visningar: 258
  • 2013-08-16 18.49.38.jpg
    2013-08-16 18.49.38.jpg
    31,6 KB · Visningar: 235
  • 2013-08-16 18.52.37.jpg
    2013-08-16 18.52.37.jpg
    45,2 KB · Visningar: 245
  • 2013-08-16 19.42.12.jpg
    2013-08-16 19.42.12.jpg
    41,2 KB · Visningar: 235
  • 2013-08-17 18.20.23.jpg
    2013-08-17 18.20.23.jpg
    39,1 KB · Visningar: 254
  • 2013-08-17 18.26.18.jpg
    2013-08-17 18.26.18.jpg
    35,5 KB · Visningar: 246
  • 2013-08-17 18.30.19.jpg
    2013-08-17 18.30.19.jpg
    40,5 KB · Visningar: 236
  • 2013-08-17 18.45.57.jpg
    2013-08-17 18.45.57.jpg
    19,8 KB · Visningar: 244
  • 2013-08-17 18.46.23.jpg
    2013-08-17 18.46.23.jpg
    48,7 KB · Visningar: 293
  • 2013-08-17 19.26.24.jpg
    2013-08-17 19.26.24.jpg
    41 KB · Visningar: 249

Emanuel

Instagram; Swedish Champagne Dude
Typiskt för Borgholm är att allting är sämre (och dyrare) på sommaren med sommarpersonal och överfulla (skräp) restauranger.

Har varit uppe vintertid och ätit hos Karin Fransson och kan väl hålla med @Helen att maten var bra och korrekt men inte chockerande och överraskande som det kan vara på mer ambitiösa krogar i storstaden men ändå jäkligt bra. Servicen har alltid varit oklanderligt perfekt när jag varit där och vinkunnandet hos personalen stort (kanske inte hos alla).
Vill även tillägga att nivån är mycket hög för att vara i Småland där det enbart finns enstaka ställen i regionen som kan tävla med Hotell Borgholm. Att de har öppet året runt fast det bor typ sju personer i Borgholm är ju också ett plus då de vintertid utgör den enda gastronomiska ljuspunkten på många mil och vi åker ju bil en timme från "storstaden" Kalmar dit för att få vettig mat.

Karins man Ove har ju även ett stort vinintresse och kunnande och jag har alltid blivit överraskande nöjd med de förvalda vinpaketen. Även vinlistan är bra för att vara i regionen och jag tror endast PA & CO i Växjö har ett liknande utbud. (Kan finnas en del bra på Hotell Skansen i Färjestaden och någon till (Art Hotel, Stufvenäs?) också för att säkra upp)

Bor man året runt i Kalmar och vill äta någonting annat en plankstek med översötad Ripasso så är Hotell Borgholm en trevlig distraktion som förtjänar sin ros för att år efter år outtröttligt ha levererat gastronomi och bra viner mitt i den ödsligaste ödemarken.

Karin är ju därtill lite av restaurangsveriges "grand old lady" som började försöka lära svenskarna att laga riktig mat när den bara fanns "den bruna maten" och fläskfilé med banan ansågs vara gastronomisk överkurs.
 
Trådskapare
M

Mmm

Medlem
Inga bilder tyvärr!

Förrätt: ett par tunna skivor ankbröst med variation på rödbeta, öländska örter. Denna rätten balanserade på den tunna eggen mellan banal och sublim. Det som räddade rätten var en fantastisk friterad (?) kula av anklever. Ett krispigt yttre möter ett "erotiskt" inre.

Huvudrätt: kalventrecote med vinsky, kantareller och potatis/ostkaka. På pappret en rätt oinspirerad rätt. Lite fredagsmys i akademikerhemmet. Men köttet är bara så jäkla fint, en köttsmak att dö för.

Ostbricka med fyra ostar skurna i lika stora rätblock. Bäst var en ost gjort på Öland, tydligen lagrad i slottsruinen.

Fin vinlista med modesta priser. Satt och svettades över en Clos Des Lambrays för runt 1400 om jag minns rätt. Vinet vi valde finns inte att köpa billigare i vinaffärer. Var nyfiken på Esmonin...

Summa: lite tomgång på skapandet av rätter men väldigt fina råvaror. Bra service om vi undantar vinmissen (som gick fort att ordna).
 
Trådskapare
M

Mmm

Medlem
...och ett mindre irritationsmoment att en kanna kranvatten kostar 60 kr när man äter en middag för nästan 3000 kr för två.

Men det är snarare regel än undantag nuförtiden känns det som
 

Helen

Medlem
...och ett mindre irritationsmoment att en kanna kranvatten kostar 60 kr när man äter en middag för nästan 3000 kr för två.

Men det är snarare regel än undantag nuförtiden känns det som
Det är så jäkla dumsnålt att ta betalt för kranvatten men när jag ser det på mina noter så drar jag alltid av vattenkostnaden på dricksen.
 

Emanuel

Instagram; Swedish Champagne Dude
Det är så jäkla dumsnålt att ta betalt för kranvatten men när jag ser det på mina noter så drar jag alltid av vattenkostnaden på dricksen.
Helt enig med dig, kan inte ha tittat så noga på notan sist för de hade garanterat retat mig också...

Nästa gång får det bi att "open up a can of whopass" om de försöker köra sådana fultaktiker... Får väl tala om för dem att det kommer det en hoper arga vinnördar och rullar dem i Umbala och fjädrar om de inte skärper sig....
 
Toppen