Var på hundrestaurang i Hanoi och åt en sjurätters hundmeny som tillagades bokstavligen från svans till nos enligt liknande filosofi som på Djuret i Stockholm fast med en avsevärt lägre standard på etablissemanget.
Första förätten var en hundsvanssoppa som inte var så tokig även om jag hade föredragit att de hade varit nogrannare med att avlägsna pälsen men övriga rätter var i mitt tycke inte särskilt roliga och hundfilén har en ganska "svettig" och otrevlig karraktär och är inget jag längtar efter att smaka igen.
Att ägarna till restaurangen även hade en egen hund som sprang runt och hälsade på folk i lokalen gjorde därtill saken lite mer bizarr.
Vi hade även den dåliga smaken att äta hund fel tid i månaden vilket anses bringa olycka, infertilitet och annat sattyg även om jag kan inte påminna mig att jag märkte några föjdeffekter.
Äter man istället hund när månen står på rätt plats på himlen skall man dock få ett jäkla fjong i grejjerna, tur i spel och kärlek och allt möjligt annat enligt de lokala hundätarexperterna.
Var även i Kina och Tibet på samma resa och passade då på att äta diverse ormar, daggmaskar, maggotar, honungsbin, syrsor fladdermöss och andra mystiska kryp... En del gott, en del, eh, inte så gott...
Värst var nog när jag bodde i Kampong Cham provinsen i Kambodja där deras lokala specialitet är friterade tarantella-spindlar, men där bangade jag faktiskt ur. Gillar inte spindlars utessende jättemycket, hade kanske smakat om de hade filéat dem först och inte bara lagt hela spindeln på en tallrik...
-Fasen jag kanske ska starta en konkurrerade mat-tråd till
@StefanAkiko lyxsvullartråd som bara recenserar udda restauranger i tredje världen som serverar kräldjur och kryp?
Problemet är väl att de sällan bjuder några imponerande vinlistor på sådana ställen även om de säkert är helt okej med BYOB förutsatt att man tycker det är en bra ide att släpa en ryggsäck full med vin genom diverse jungler...