Illamående av vin?

Diskussion i 'Vin' startad av texaspete666, 12 oktober 2019.

 1. texaspete666

  texaspete666 Medlem

  God kväll!
  Jag har ett problem som jag inte vet hur jag ska lösa. Blir illamående av vin och framförallt rött. Detta är något som kommit nu på senare tid och vet inte vad det beror på. Har någon här varit med om detta och kan ge några tips? Är det histaminer eller sulfiter som ställer till det för magen?

  Hoppas någon vet något om detta problem :)
   
 2. Tomas Lindblom

  Tomas Lindblom fd Deppodi Moderator

  Hej! Välkommen till forumet. Tråkigt att höra om illamåendet. Är det bara när du dricker rött vin som du får illamåendet? Jag såg att du skrev mestadels iofs..

  Jag skulle gissa på histaminer, men hoppas att någon mer kunnig kan fylla på med mer information.
   
 3. Poussard

  Poussard Medlem

  Vad är det för vin? Alltså info som prisklass, druvor, ekfatshantering, litet/mycket tanniner mm? Du kan ju prova lite olika och se om nåt funkar bättre. Kan ju även prova några lågsvavlade/osvavlade om du vill testa den teorin.
   
  Daniel A gillar detta.
 4. chambertin

  chambertin Medlem

  Om det är histaminer du reagerar på så är det ganska enkelt att testa genom att ta ta lite allergimedicin innan och sedan prova att dricka vin i lagom mängder och se om du får en lindrigare reaktion eller ej.
   
 5. Trydebull

  Trydebull Medlem

  jag tror också att det är din egen kropp som överreagerar på vinet. Dvs din kropp tror att du blir angripen av något väldigt skadligt (som Sven Melanders karaktär i Sällskapsresan sa: vem fan tål sprit) - i det här fallet en överkänslighet mot stenfrukt eller någon bisubstans.
  Testa att köpa först bästa Loratadin-preparat (fråga på apotek) ock se om det blir bättre vid en mindre konsumtion.
   

Dela sidan