Lördagen den 18 januari kl. 13.00 får du möjligheten att prova åtta champagner från Henri Giraud. Sex av dem finns redan tillgängliga i Sverige, men för att göra provningen extra rolig har vi tagit hem Girauds två rosé champagner.
Henri Giraud är ett familjeägt champagnehus från Aÿ som främst förknippas med hög kvalitet, ekfat och pinot noir. Giraud använder, som enda champagneproducent, ekfat från den lokala skogen Argonne. Precis som de gjorde när man började producera champagne.
Vi har anlitat Niklas Bergqvist, kock och diplomerad sommelier, för att göra passande smårätter till de olika champagnerna. Vi tycker champagne är en underskattad måltidsdryck, och med Niklas maträtter vill vi visa hur fantastiskt bra Girauds champagner passar till mat.
Här är listan på vinerna vi ska prova:
Esprit de Giraud Brut. Art. 77916, 329 kr
Esprit de Giraud Blanc de Blancs. Art.77634, 379 kr
Esprit de Giraud Rosé. Egen import, ca 400 kr
Hommage à François Hémart. Art. 77633, 429 kr
Code Noir. Art. 77635, 769 kr
Code Noir Rosé. Egen import, ca. 800 kr
Fût de Chêne MV. Art. 95131, 869 kr
Argonne 2002. Art. 77796, 1 699 kr
Plats: BraVin Sverige AB, 9 tr, Nybohovsbacken 68, Liljeholmen, Stockholm.
Datum: Lördag den 18 januari kl. 13:00
Pris: 850 kr per person
Anmälan: du anmäler dig genom att skriva ett mail till ajk@bravin.se. Du får snart bekräftelse om plats. Betalningsinformation kommer tillsammans med bekräftelse på att du har fått plats. Sista datum för anmälan är måndag den 16 december.
Mer info om Henri Giraud hittar du på www.bravin.se
Henri Giraud är ett familjeägt champagnehus från Aÿ som främst förknippas med hög kvalitet, ekfat och pinot noir. Giraud använder, som enda champagneproducent, ekfat från den lokala skogen Argonne. Precis som de gjorde när man började producera champagne.
Vi har anlitat Niklas Bergqvist, kock och diplomerad sommelier, för att göra passande smårätter till de olika champagnerna. Vi tycker champagne är en underskattad måltidsdryck, och med Niklas maträtter vill vi visa hur fantastiskt bra Girauds champagner passar till mat.
Här är listan på vinerna vi ska prova:
Esprit de Giraud Brut. Art. 77916, 329 kr
Esprit de Giraud Blanc de Blancs. Art.77634, 379 kr
Esprit de Giraud Rosé. Egen import, ca 400 kr
Hommage à François Hémart. Art. 77633, 429 kr
Code Noir. Art. 77635, 769 kr
Code Noir Rosé. Egen import, ca. 800 kr
Fût de Chêne MV. Art. 95131, 869 kr
Argonne 2002. Art. 77796, 1 699 kr
Plats: BraVin Sverige AB, 9 tr, Nybohovsbacken 68, Liljeholmen, Stockholm.
Datum: Lördag den 18 januari kl. 13:00
Pris: 850 kr per person
Anmälan: du anmäler dig genom att skriva ett mail till ajk@bravin.se. Du får snart bekräftelse om plats. Betalningsinformation kommer tillsammans med bekräftelse på att du har fått plats. Sista datum för anmälan är måndag den 16 december.
Mer info om Henri Giraud hittar du på www.bravin.se