IOGT-NTO inleder samarbete med vintillverkare

Diskussion i 'Övrigt' startad av Peder, 18 februari 2013.

 1. Peder

  Peder Medlem

  IOGT-NTO inleder samarbete med vintillverkare skriver tidningen "Accent" så snart blir det mycket nya medlemar på Finewines.se

  Citat från tidningen Accent


  http://www.accentmagasin.se/nykterhet/iogt-nto-samarbetar-med-vintillverkare/
   
 2. Peder

  Peder Medlem

  SV: IOGT-NTO inleder samarbete med vintillverkare

  Nu har jag gjort lite research kring IOGT-NTO's samarbete med en vintillverkare.

  Skriver Ordförande Anna Carlsted, IOGT-NTO t på sin blogg och även IOGT's tidning Accent skriver i rubriken att IOGT-NTO samarbetar med vintillverkare. Det verkar däremot vara en vinimportör och inte tillverkare som man samarbetar med eftersom MRG Wines AB enligt Systembolagets hemsida inte är tillverkare av det alkoholfria vinet Marouj utan det är det turkiska företaget ASMABAG och det stämmer bra in på vinerna med druvor från Frankrike, Tyskland och Spanien när man tittar på deras hemsida.

  http://www.asmabagsatis.com/
  http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=70086 (Vinet Morouj på SB)  Nu är det ju så att IOGT-NTO skall få intäkter oavkortat från försäljningen av vinet från MRG Wines AB och Anna Carlstedt, ordförande på IOGT-NTO skriver följande på sin hemsida.

  När man tittar närmare på företaget MRG Wines AB som IOGT skall få intäkter från så är det lite spännande att ordinarie ledamot även sitter som VD för en stor vin och spritimport i Sverige och på det företaget är det nog ingen spik i kistan på någon alkoholnorm.

  Sedan att trots att nästan varenda IOGT:are snart har bloggat, twittrar, skrivit om samarbetet med MRG Wines AB så har inte företaget i skrivande stund en dag senare gjort ett enda inlägg om samarbetet på sin hemsida, facebook, twitter-kanal. Lite bättre uppstyrt borde ett sådant stort samarbete varit kan man tycka.

  Källor:

  http://annacarlstedt.wordpress.com/2013/02/18/nytt-spannande-samarbete-for-iogt-nto/
  http://www.accentmagasin.se/nykterhet/iogt-nto-samarbetar-med-vintillverkare/
  http://mrgwines.com/
   
 3. Peder

  Peder Medlem

  SV: IOGT-NTO inleder samarbete med vintillverkare

  Då är det klart att IOGT-NTO är insyltade i alkoholbranschen!

  MRG Wines går ut med följande pressmeddelande:


  Ölet Efes importeras av vin, sprit och öl importören Brill & CO och jag kan bara gratulera er att ni har fått IOGT-NTO att börja samarbeta inte bara med Systembolaget AB (världens största spritbutik i världen, kanske) utan även nu indirekt med en importör som tar in god öl, sprit och vin i landet.

  Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/mrg-wines-ab/pressrelease/download/resource_attached_pdf_document/838666
   
 4. Peder

  Peder Medlem

  SV: IOGT-NTO inleder samarbete med vintillverkare

  Livets Goda tog kontakt med Anna Carlstedt, ordförande för IOGT-NTO om en kommentar kring samarbetet med MRG Wines och Brill & CO:

  http://livetsgoda.se/artikel/artikel.asp?ArtikelId=4442

  Det som är bra för övrigt är att Anna nu tydligt framför att IOGT-NTO har ett samarbete med Systembolaget. Detta förklarar också en hel del kring datatrafiken från Systembolaget AB när IOGT-NTO anmälde vinklubbar 2011.
   
 5. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Det verkar inte ha uppmärksammats tidigare på finewines att samarbetet avbröts i november 2013, alltså efter mindre än ett år, så jag bumpar tråden med denna sakupplysning. Motivet var "Nu har det dock kommit till vår kännedom att MRG Wines även valt att även inleda ett samarbete med en representant från alkoholindustrin." Förvisso står idag Pernod Ricard som samarbetspartner på MRG Wines webbplats, och de passar ju in på begreppet "alkoholindustri", men jag tror faktiskt att uttalandet syftar på Richard Juhlin. MRG Wines står nämligen bakom Richard Juhlin Blanc de Blancs Non-Alcoholic Sparkling Wine (89 kr i IOGT-NTOs favoritbutik), som lanserades 2 dec 2013, d.v.s. IOGT-NTO sade upp avtalet alldeles före lanseringen.
  Att byta ut IOGT-NTO mot Richard Juhlin var nog affärsmässigt helt korrekt för ett vinstdrivande företag som expanderar in på bubbelmarknaden, om än den alkoholfria. Ett riktigt kap för MRG Wines, kan jag tänka mig, och förmodligen får "Julle" åtminstone någon enstaka krona i ersättning för att ställa upp med sitt namn.
  Lanseringen diskuterades kort i en annan tråd på finewines.
  För mig ger begreppet "alkoholindustri" associationer till en stor vodkafabrik, med ett utseende ungefär som ett raffinaderi. (Som gammal kemitekniker får jag en tår i ögat när jag tänker på sådana syner. Ack, värmeväxlare, ack, klockbottenkolonner!) Jag har däremot svårt att betrakta hantverksmässiga vinproducenter som "industri", och att tycka att en fristående skribent är en "represent för industrin" är rätt märkligt. Ordvalet måste bero på att IOGT-NTO anser att något med "industri" i är lättare att misstänkliggöra och bedriva agitation mot, snarare än på att det stämmer överens med hur ordet "industri" används i övrigt på ärans och hjältarnas språk. Industry är för övrigt engelskans ord för "bransch", men varför använda svårbegripliga lånord när det finns adekvata inhemska synonymer?
   
 6. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Ska man samarbeta med IOGT-NTO bör det vara inom ett område som de behärskar, spel! De är ju en dominerade aktör och en stor del av spelindustrin. Har kunskaper kring aggressiv försäljning och marknadsföring som de kan bidra med.

  De gillar ju ändå inte vin så det samarbetet verkade lite döfött från början :)
   
  StefanAkiko, Erik Nordin och chambertin gillar detta.

Dela sidan