Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

IOGT-NTO inleder samarbete med vintillverkare

Peder

Medlem
IOGT-NTO inleder samarbete med vintillverkare skriver tidningen "Accent" så snart blir det mycket nya medlemar på Finewines.se

Citat från tidningen Accent

På Facebook finns redan en del kommentarer som ifrågasätter att IOGT-NTO uppmanar till vinköp, men också många positiva kommentarer.

− Med vinet vänder vi oss mer till grupper utanför rörelsen. Vi förväntar oss att nå dem som dricker alkohol och på så sätt hoppas vi kunna bidra till en ökad punktnykterhet, säger han till Accent.


http://www.accentmagasin.se/nykterhet/iogt-nto-samarbetar-med-vintillverkare/
 
Trådskapare
Peder

Peder

Medlem
SV: IOGT-NTO inleder samarbete med vintillverkare

Nu har jag gjort lite research kring IOGT-NTO's samarbete med en vintillverkare.

Idag presenterade vi ett nytt samarbete med företaget MRG Wines som tillverkar de alkoholfria vinerna Morouj.

Skriver Ordförande Anna Carlsted, IOGT-NTO t på sin blogg och även IOGT's tidning Accent skriver i rubriken att IOGT-NTO samarbetar med vintillverkare. Det verkar däremot vara en vinimportör och inte tillverkare som man samarbetar med eftersom MRG Wines AB enligt Systembolagets hemsida inte är tillverkare av det alkoholfria vinet Marouj utan det är det turkiska företaget ASMABAG och det stämmer bra in på vinerna med druvor från Frankrike, Tyskland och Spanien när man tittar på deras hemsida.

http://www.asmabagsatis.com/
http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?varuNr=70086 (Vinet Morouj på SB)Nu är det ju så att IOGT-NTO skall få intäkter oavkortat från försäljningen av vinet från MRG Wines AB och Anna Carlstedt, ordförande på IOGT-NTO skriver följande på sin hemsida.

I slutändan är det såklart det egna valet om man väljer alkoholfritt vin, godtemplardricka eller vatten. Vi säger inte att det ena är bättre än det andra utan vi vill bara erbjuda fler möjligheter och samtidigt slå ytterligare en spik i kistan på alkoholnormen.

När man tittar närmare på företaget MRG Wines AB som IOGT skall få intäkter från så är det lite spännande att ordinarie ledamot även sitter som VD för en stor vin och spritimport i Sverige och på det företaget är det nog ingen spik i kistan på någon alkoholnorm.

Sedan att trots att nästan varenda IOGT:are snart har bloggat, twittrar, skrivit om samarbetet med MRG Wines AB så har inte företaget i skrivande stund en dag senare gjort ett enda inlägg om samarbetet på sin hemsida, facebook, twitter-kanal. Lite bättre uppstyrt borde ett sådant stort samarbete varit kan man tycka.

Källor:

http://annacarlstedt.wordpress.com/2013/02/18/nytt-spannande-samarbete-for-iogt-nto/
http://www.accentmagasin.se/nykterhet/iogt-nto-samarbetar-med-vintillverkare/
http://mrgwines.com/
 
Trådskapare
Peder

Peder

Medlem
SV: IOGT-NTO inleder samarbete med vintillverkare

Då är det klart att IOGT-NTO är insyltade i alkoholbranschen!

MRG Wines går ut med följande pressmeddelande:


Vi På MRG Wines AB känner stor glädje och stolthet över vårt samarbete med IOGT-NTO. Vi hoppas varmt och innerligt på att vårt samarbete leder till att göra det alkoholfria

Ölet vi marknadsför är liksom vinet 0,0% i alkoholhalt och heter Efes Classic Lager. Efes Classic Lager finns också smaksatt med 4 olika fruktsmaker och fungerar som ett utmärkt alternativ till exempelvis cider.

Ölet Efes importeras av vin, sprit och öl importören Brill & CO och jag kan bara gratulera er att ni har fått IOGT-NTO att börja samarbeta inte bara med Systembolaget AB (världens största spritbutik i världen, kanske) utan även nu indirekt med en importör som tar in god öl, sprit och vin i landet.

Källa: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/mrg-wines-ab/pressrelease/download/resource_attached_pdf_document/838666
 
Trådskapare
Peder

Peder

Medlem
SV: IOGT-NTO inleder samarbete med vintillverkare

Livets Goda tog kontakt med Anna Carlstedt, ordförande för IOGT-NTO om en kommentar kring samarbetet med MRG Wines och Brill & CO:

http://livetsgoda.se/artikel/artikel.asp?ArtikelId=4442

Det som är bra för övrigt är att Anna nu tydligt framför att IOGT-NTO har ett samarbete med Systembolaget. Detta förklarar också en hel del kring datatrafiken från Systembolaget AB när IOGT-NTO anmälde vinklubbar 2011.
 

vintomas

Numera lågaktiv bloggare
Det verkar inte ha uppmärksammats tidigare på finewines att samarbetet avbröts i november 2013, alltså efter mindre än ett år, så jag bumpar tråden med denna sakupplysning. Motivet var "Nu har det dock kommit till vår kännedom att MRG Wines även valt att även inleda ett samarbete med en representant från alkoholindustrin." Förvisso står idag Pernod Ricard som samarbetspartner på MRG Wines webbplats, och de passar ju in på begreppet "alkoholindustri", men jag tror faktiskt att uttalandet syftar på Richard Juhlin. MRG Wines står nämligen bakom Richard Juhlin Blanc de Blancs Non-Alcoholic Sparkling Wine (89 kr i IOGT-NTOs favoritbutik), som lanserades 2 dec 2013, d.v.s. IOGT-NTO sade upp avtalet alldeles före lanseringen.
Att byta ut IOGT-NTO mot Richard Juhlin var nog affärsmässigt helt korrekt för ett vinstdrivande företag som expanderar in på bubbelmarknaden, om än den alkoholfria. Ett riktigt kap för MRG Wines, kan jag tänka mig, och förmodligen får "Julle" åtminstone någon enstaka krona i ersättning för att ställa upp med sitt namn.
Lanseringen diskuterades kort i en annan tråd på finewines.
För mig ger begreppet "alkoholindustri" associationer till en stor vodkafabrik, med ett utseende ungefär som ett raffinaderi. (Som gammal kemitekniker får jag en tår i ögat när jag tänker på sådana syner. Ack, värmeväxlare, ack, klockbottenkolonner!) Jag har däremot svårt att betrakta hantverksmässiga vinproducenter som "industri", och att tycka att en fristående skribent är en "represent för industrin" är rätt märkligt. Ordvalet måste bero på att IOGT-NTO anser att något med "industri" i är lättare att misstänkliggöra och bedriva agitation mot, snarare än på att det stämmer överens med hur ordet "industri" används i övrigt på ärans och hjältarnas språk. Industry är för övrigt engelskans ord för "bransch", men varför använda svårbegripliga lånord när det finns adekvata inhemska synonymer?
 
Att byta ut IOGT-NTO mot Richard Juhlin var nog affärsmässigt helt korrekt för ett vinstdrivande företag som expanderar in på bubbelmarknaden,
Ska man samarbeta med IOGT-NTO bör det vara inom ett område som de behärskar, spel! De är ju en dominerade aktör och en stor del av spelindustrin. Har kunskaper kring aggressiv försäljning och marknadsföring som de kan bidra med.

De gillar ju ändå inte vin så det samarbetet verkade lite döfött från början :)
 
Toppen