Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Italiensk restaurang - hur välja flaska nr 2?

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Hej alla!
Vi kommer i afton äta söndagsmiddag på KoMaKiNe Biosteria, italiensk mat just under 1 tjärna i kvalitet.

Hustrun beslutade att flaska #1 blir:
2019 Podere Poggio Scalette Il Carbonaione - en Sangiovese från den 3ha pyttelilla appellationen: IGP Alta Valle della Greve
Den är öppnad, dekanterad och klassiskt elegant i stilen. Har egentligen bara kvalitetstestat den för att undvika att ta med korkskadat eller på andra vis otjänligt vin till restaurangen.
Mycket ungt vin med fokus på frukten i lätt stil med gott om syra. Beter sig i min mun ungefär som ett vitt vin.

Normalt tar vi med en flaska rött och en flaska vitt. Men, nu blir det förmodligen två röda.

Hade ställt in siktet på en CdP med liten mognad (2006) men... Tjae... Känner mig lite oinspirerad och tänkte att forumet kan ge bättre förslag på flaska #2.

Vad blir ett bra sorts vin att ta med som balanserar/kompletterar den mycket unga Sangiovesen?​

 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Corkage varierar från 2,000 JPY (ca 160 kr) för en flaska eller (ibland) hela sällskapets flaskor upp till till 5,000 JPY per flaska (men 5,000 är särfall, typ French Laundry).

För att få hela bilden klar:
Tullavgifter är ca 125 kr för 12 flaskor införslade vinflaskor.

När kan vi förvänta oss en ankomst :)
 
Toppen