Jobba gratis för Systembolaget

Diskussion i 'Övrigt' startad av Peder, 10 maj 2012.

 1. Peder

  Peder Medlem

  Mattias Svensson från NEO berättar om hur han blivit ombedd att ställa upp gratis för Systembolaget kring ämnet kommersiell näthandel i Almedalen.

  Systembolaget betalar PR-konsulter för att driva en kampanj mot sina konkurrenter men andra skall ställa upp gratis. Middagen med Magdalena Gerger som värd, som han skulle bli bjuden på drogs in när han inte ville ställa upp. Mattias Svensson skriver följande:

  Läs hela artikeln om Systembolagets panelsamtal om kommersiell näthandel.

  http://magasinetneo.se/mattias/2012/05/ ... monopolet/
   
 2. SUPRA

  SUPRA Bäst

  SV: Jobba gratis för Systembolaget

  Ju högre upp ju ruttnare...
   
 3. Peder

  Peder Medlem

  SV: Jobba gratis för Systembolaget

  Här har jag hittat lite mer information om minglet i Almedalen där man skall diskutera sådana som mig! Det verkar för övrigt vara en väldigt liten diskret sammankomst då jag bara hittade information i Accent/IOGT:s Google-kalender. Tydligen blev det vinklubben Winefinder som representerar vinklubbarna. Det är däremot tydligen Systembolaget och IQ som är värd för denna afton som börjar med en liten buffé och troligtvis Umbala.

  [​IMG]
   
 4. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Jobba gratis för Systembolaget

  Ole Nielsen kan nog bli bra. Intressant med en dansk som inte är indoktrinerad från start. Mattias Svensson från NEO blev väl ersatt av Roland Poirier Martinsson. Vet inte hur han står i alkoholfrågan och en snabb sökning på Google ger inga klara svar
   
 5. Peder

  Peder Medlem

  SV: Jobba gratis för Systembolaget

  Jag hoppas att alla som skall besöka Almedalen i ett alkoholpolitiskt syfte tittar på min lilla film. Jag har arbetat mycket på att göra en granskning kring anmälan mot vinklubbarna. Här visar jag för första gången upp statistiken från Google Analytics över Systembolagets intresse, advokatbyråer och nykterhetsrörelsen i att besöka en vinklubbs hemsida månaden innan IOGT-NTO valde att polisanmäla vinklubbarna. Vem var det egentligen som utformade anmälan?

  http://youtu.be/NzklUCHfcSI
   
 6. KockJohan

  KockJohan Cioccolato Catering Leverantör

  SV: Jobba gratis för Systembolaget

  Riktigt riktigt bra!
  Intressant att man kunde få fram att SB valt avsiktligt att söka via anonyma sökmotorer....jadu man vet inte vad man ska tro om monopolet dessa dagar.
   
 7. Peder

  Peder Medlem

  SV: Jobba gratis för Systembolaget

  Ja det är många frågetecken kring Systembolagets intressen kring vinklubbar. Vad var tanken med sökmotorn duckduckgo.com?

  Hur kommer det sig att beteende mönstret ändrades rå radikalt på deras besök lite mer än en månad innan IOGT-NTO gjorde sin anmälan? Tyvärr tror jag aldrig vi kommer få fram sanningen eftersom man från Systembolagets sida pratar om dimråder etc. när Antipodes har valt att ifrågasätta deras inblandning.

  Men så länge man från SB bara försöker mörka och lägga locket på, och sådan här statistik finns så kommer inte många som känner till fallet tro på att SB inte varit iblandade lite för mycket i anmälan mot vinklubbarna.

  Med vänliga hälsningar

  Peder
   
 8. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: Jobba gratis för Systembolaget

  Bra jobbat. När du tittade på Analytics hade du några besök från riksdagen? Visst finns det ju en del intreserade vinmänniskor där men trenden kan man ju se.
   
 9. Peder

  Peder Medlem

  SV: Jobba gratis för Systembolaget

  Jag har inget från riskdagen som jag kan säkerställa! Riksdagen har iofs varit inne på sidan under oktober månad, men det är inget avvikande eller konstigt mönster. Precis som du skriver så finns det en del intresserade vinmänniskor inom Riksdagen. Så det är framförallt Advokatbyrån Hammarskiöld och Systembolaget som har ett mycket avvikande beteendemönster i sina besök.
   
 10. Peder

  Peder Medlem

  SV: Jobba gratis för Systembolaget

  Det ser åtminstone ut som Systembolaget hade otroligt trevligt och gulligt vid Landshövdingens residens, när man försöker göra sig själv präktig som alltid genom att ge bort påsar med alkoholfria drycker. Undrar hur mycket Skattepengar som går åt till detta trams?  http://iq.se/content/info-material/iq-i ... ingel.aspx (fina mingel-bilder på IQ)

  http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/ ... aard-43114

  http://irorelse.wordpress.com/2012/07/0 ... ag-3-19-2/
   

Dela sidan