Karibienkryssning med premium dryckespaket ( finns det schysst bubbel i baren ?)

Diskussion i 'Resor' startad av Niclas, 17 juni 2018.

 1. Niclas

  Niclas Medlem

  Son ny i kryssningssvängen önskar jag lite input om Champagneutbud i dryckespaketet inför vårens kryssning då det börjar bli dax att boka.

  Vi tog vår första karibienkryssning i julas med Celebrity Equinox. Underbar resa med en lite mindre båt som hade gott om plats och bra stämning. Då vi älskar champagne så uppgraderade vi vårt dryckespaket till Premium och då ingick champagne per glas i huvudrestaurangen.
  M.a.o när vi var i huvudrestaurangen på kvällstid kunde vi beställa champagne ( Montaudon ) och övrig tid erbjöds tyvärr bara kolsyrat bubbel ifrån Amerikanska Chandon som inte var någon höjdare.

  Några månader senare utforskade vi den andra sidan av Karibien, då med MCS Sea side, en nybyggd jätte som nästan rymde dubbelt så många passagerare som Equinox. Detta skepp hade fokus på familj, den förra var en sk.vuxenbåt med gäster som till stor del hade grått ( ibland blått ;)) hår.
  Där hade vi beställt premiumpaket hemifrån och där ingick champagne ( Nicholas Feuillatte Brut NV )
  i champagnebaren, vissa poolbarer samt i huvudrestaurangen. Perfekt upplägg som passade oss suveränt men tyvärr så föredrog vi föregående kryssningsfartyg med i princip allt övrigt. ( Bättre ordning, mindre antal passagerare, bättre faciliteter och framför allt, en bättre stämning ).

  Frågan är då vad vi ska åka med til våren ? Vi uppskattar "all-inclusive stuket" och vill inte gärna tjofsa med att beställa flaska i varje bar som ska ligga och vänta på oss, utan vi vill ha tillgång till champagne per glas under eftermiddag och kväll lite varsom på båten.

  - Berätta gärna om vilket rederi eller båt som kan rekommenderas och varför.
   
  MagnusH70 gillar detta.
 2. Niclas

  Niclas Medlem

  Speciellt intresserad hur Royal Carribeans flotta står sig mot Celebrity och MCSs nyare.

  Om vi bortser ifrån champagnefrågan som tråden handlar om så skiljer sig mina upplevelser i övrigt mellan båtarna:
  - Maten i huvudrestaurangen var faktiskt snäppet bättre på MCS mot Celebrity. Tvärtom i buffén och det var stor skillnad.
  - Avsaknad av toaletter på Seaside var helt sjukt. Det var mångdubbla på Equinox trots halva passagerarantalet och alltid strålande rena.
  - Frukost ute i det fria var inte ett alternativ på Equinox.
  - Hytterna var likvärdiga men städningen var snäppet bättre på Equinox ( kunde nästan tro dem har kameror i korridorerna så dem kunde fixa till rummen direkt när man gick ut OAVSETT tid på dygnet )
   

Dela sidan