Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Kina - En detaljstudie i mänskligt förfall.

Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.
And there was much rejoicing. Från Å bara kanske.

Men mkt urhgel att åka dit på det. Oddsen att det skulle hända minst en gång under resans gång var väl iofs ganska låga...
Igår beställde vi in lite småsnacks på en bar, Tre små skålar; jordnötter i vinäger, gurka i vinäger och, visade det sig, sniglar i vinäger. När man har knaprat ett gäng nötter och sen greppar vad man tror är en böna och börjar tugga och det visar sig vara en liten snigel i skal så blir det en ganska olustig känsla.

Har även insett att de tvåsekunderskokta musslorna är någonting att hålla sig borta från, speciellt som vi såg dem ligga och simma i dyvatten på den lokala matgatan igår på dagen.

Bra att börja lära sig, om en kanske lite sent.
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.
Har varit lite dåligt med uppdateringar på sistone. Vi har klarat av ett gäng städer, av vilka jag inte minns namnet på hälften, men det var en intensiv vecka med roadtrip. Två dagar i Hanzhou var trevligt, fantastiska vyer och sevärdheter.

Det är otroligt vilka kontraster det är mellan städerna. Shanghai är såklart i en klass för sig, Hanzhou är också välordnad och en storstad i sin egen rätt. När man kommer tillbaka till Wenzhou igen märker man att den inte är på samma nivå. Det är planlöst byggande, man river, bygger nytt och river om vartannat. Moderna hus står mitt i vad som skulle kännas som slumområden. Underlig känsla och underligt att se.

Wenzhou har ett World Trade Center. Stans högsta hus. Vi bestämde oss för att traska dit och kolla lite närmare. Det är bara en 200 meter hög exteriör. De har slutat att bygga och den är inte inredd. På nedre botten står det baracker där det bor människor.

Kontraster.
 
Toppen