Kina - En detaljstudie i mänskligt förfall.

Diskussion i 'Resor' startad av Jimmy Forsman, 20 december 2013.

 1. Keen

  Keen slan

  Berätta om snigelepisoden!
   
 2. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.

  There was much poop and vomit.
   
 3. Keen

  Keen slan


  And there was much rejoicing. Från Å bara kanske.

  Men mkt urhgel att åka dit på det. Oddsen att det skulle hända minst en gång under resans gång var väl iofs ganska låga...
   
  Anders Landström gillar detta.
 4. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.

  Igår beställde vi in lite småsnacks på en bar, Tre små skålar; jordnötter i vinäger, gurka i vinäger och, visade det sig, sniglar i vinäger. När man har knaprat ett gäng nötter och sen greppar vad man tror är en böna och börjar tugga och det visar sig vara en liten snigel i skal så blir det en ganska olustig känsla.

  Har även insett att de tvåsekunderskokta musslorna är någonting att hålla sig borta från, speciellt som vi såg dem ligga och simma i dyvatten på den lokala matgatan igår på dagen.

  Bra att börja lära sig, om en kanske lite sent.
   
 5. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.

  Har varit lite dåligt med uppdateringar på sistone. Vi har klarat av ett gäng städer, av vilka jag inte minns namnet på hälften, men det var en intensiv vecka med roadtrip. Två dagar i Hanzhou var trevligt, fantastiska vyer och sevärdheter.

  Det är otroligt vilka kontraster det är mellan städerna. Shanghai är såklart i en klass för sig, Hanzhou är också välordnad och en storstad i sin egen rätt. När man kommer tillbaka till Wenzhou igen märker man att den inte är på samma nivå. Det är planlöst byggande, man river, bygger nytt och river om vartannat. Moderna hus står mitt i vad som skulle kännas som slumområden. Underlig känsla och underligt att se.

  Wenzhou har ett World Trade Center. Stans högsta hus. Vi bestämde oss för att traska dit och kolla lite närmare. Det är bara en 200 meter hög exteriör. De har slutat att bygga och den är inte inredd. På nedre botten står det baracker där det bor människor.

  Kontraster.
   

Dela sidan