Köpa bättre vin (främst riesling) vid/kring gränsen Danmark/Tyskland?

Diskussion i 'Resor' startad av Jonas Sand, 29 maj 2018.

 1. Jonas Sand

  Jonas Sand Medlem

  Hej.
  Familjen skall tillbringa några dagar på Fyn och vi reser med bil. En knapp timme bort når man gränsen Danmark/Tyskland och många vallfärdas ju ditåt för inköp av billig öl/vin/sprit.
  Är det bara bulkköp av BiB som fungerar i/kring Flensburg eller finns det vinbutiker för oss något mer intresserade?

  Min tanke var att i första hand sikta på Riesling Kabinett/Spätlese från 15/16 i prisklassen 10-25 Euro och sen enstaka "roligare" flaskor om de lyckas lura på mig något.
  Känner ni till någon affär som är vettig att handla från? I bästa fall skulle man ju önska en affär med en säljare som kunde sitt område och mindre utav kolla-in-oss-vi-säljer-tre-lock-smuggelbärs-för 150-kronor. Smuggelbärs i all ära men denna gången efterfrågar jag annat.
  Tack på förhand!
   
 2. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Har tyvärr ingen erfarenhet från vininköp i den delen av Tyskland, så jag känner inte till några butiker. Här kan du botanisera bland några butiker i Flensburg, borde gå att kolla om någon av butikerna med webbplats är intressant nog:
  https://www.dasoertliche.de/Themen/Weinhandel/Flensburg.html

  Saken är dock den att försäljning direkt från producent till konsument är en rätt stor grej i Tyskland - vilket är anledningen till att det är så lätt att "bli insläppt" hos nästan alla tyska producenter. Både många producenter och större vinhandlare brukar skicka gratis inom Tyskland om man köper över ett visst belopp. (Går även att utnyttja om man är tillfälligt "parkerad" någon dag i norra Tyskland.) Så det är inte alltid till lokala vinbutiker som de verkligt vinintresserade tyskarna vänder sig när de ska köpa tyska viner.
   
 3. Jonas Sand

  Jonas Sand Medlem

  Aha, tack för svaret. Jag kände inte till att det var vanligt med försäljning direkt producent-> kund men det förklarar en del tidigare resultat i min googling.
  Jag skall kolla in länken, tack.
   

Dela sidan