Köttgegga.

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Jimmy Forsman, 6 juni 2016.

 1. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

  Kanske inte det mest aptitliga av namn, det medges, men det är adekvat. Igår körde jag 1,5 kilo oxkind med fyra gula lökar, fem klyftor vitlök och ett glas vin i tryckkokaren i cirka två timmar. Resultatet var sagda köttgegga. Trådigt, smakrikt och briljant att ha i kylen. Det perfekta basen för massor med olika grejer.

  Idag stekte jag upp lite lök och vitlök, hackade i en chili, på med köttgeggan, en skvätt vatten, lite sherryvinäger och lite socker, salt och peppar. Sen pasta till Tog cirka 10 minuter och satt som en smäck till ett glas Dolcetto d'Alba.
   
  chambertin, kayaker, jrick och 6 andra gillar detta.
 2. mad dog mikey

  mad dog mikey Medlem

  Kanske inte det första jag tänker på att äta när det är sommarväder ute, men, det är ju skönt att vi gillar olika ibland ..vi människor :D
  Själv körde jag en grillad bit tonfisk (ordentligt rå inuti), med grillad lök, grillad potatis.. Och lime Aioli. Italienskt vitt Soave till det. Väntar med oxkinden till i höst tillsammans med en Chateau Pegau.
   
  Omar Khayyam och magnum gillar detta.
 3. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

  Jag är inte årstidsfanatiker, jag är vad-som-finns-hemma-fanatiker. Det var det som fanns i frysen och skåpen så det fick det bli. Kan dock rekommendera att ha i lite citronzest i köttgeggan. Väldigt somrigt.
   
  Elvis, chambertin, kayaker och 4 andra gillar detta.

Dela sidan