Krug 1996

Diskussion i 'Vin' startad av Revol Ajoir, 21 januari 2009.

 1. Revol Ajoir

  Revol Ajoir Medlem

  Hallå där!

  Jag vet att det finns ett antal Krugfantaster här på finewines... ;) Jag köpte två stycken Krug 96:eek:r vid släppet och undrar när det möjligen kan vara dags att öppna iaf den ena av dom? Tänkte att det kanske finns några här som har lite koll på årgångarna. Hur står sig exempelvis 96:an i jämförelse med andra årgångar? Vore kul att få några vettiga och kloka synpunkter... :)
   
 2. Darth Angelus

  Darth Angelus Medlem

  SV: Krug 1996

  Har också funderat på det, och frågat på det här forumet. Har du bara två och har tillgång till bra lagringsförhållanden så spara i ett antal år. Den är inte tillräckligt avrundad än för att leva upp till sin fulla potential än på ett bra tag. Närmare besked vågar jag inte ge om när man bör korka upp den, men jag hoppas någon annan här på forumet kan.
   
 3. Revol Ajoir

  Revol Ajoir Medlem

  SV: Krug 1996

  Jag har tyvärr bara två :'( Det var dessvärre vad man fick köpa om man hade "lyckan" att stå bland de första 100 i kön ;) Tack för ditt svar! Kanske att någon annan har något att tillägga.
   
 4. Jos

  Jos Medlem

  SV: Krug 1996

  Jag är total novis men har läst en jäkla massa notes här och var och ingen har tyckt att den är drickmogen nu..
   
 5. Darth Angelus

  Darth Angelus Medlem

  SV: Krug 1996

  För att göra dig avundsjuk skall jag säga att jag själv har 11 stycken. :D Hehe...

  Men ärligt talat, jag har korkat upp Krug 1996 vid tre tillfällen och även om den redan är riktigt god så skall det sägas att njutningsgraden idag inte ligger i närheten av potentialen. Av kunskap om både huset och årgången så skall lagringspotentialen vara enorm.

  Så är det definitivt. Ändå så är den redan riktigt god och det är inte många champagner som slår den, enligt min mening.
   
 6. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

 7. Revol Ajoir

  Revol Ajoir Medlem

  SV: Krug 1996

  11 stycken.... :eek: Ja ja... det finns dom som haft lyckan med sig ;) Då tänker jag definitivt inte öppna dom än på några år.
   
 8. Revol Ajoir

  Revol Ajoir Medlem

  SV: Krug 1996

  Tack för tipsen! Ska kolla Cellartracker och den andra tråden. Endast 6 stycken :eek: Och jag som var glad att jag kom över 2... Var köpte ni era?
   
 9. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

 10. Revol Ajoir

  Revol Ajoir Medlem

 11. Elvis

  Elvis Medlem

  SV: Krug 1996

  Jag har provat Krug 1996 två gånger, första gången i somras innan jag skulle göra en större beställning. Jag tyckte att den var helt fantastisk redan då. Kraftig doft, komplex smak med citrus och frukt och inslag av mörk choklad/kola. Sedan provade jag för andra gången i november på en vertikalprovning av Krug. Jag tyckte att den var bra igen men var inte lika imponerad. För mig var Krug 1979 och Krug 1988 helt överlägsna den gången, medan 1995/1996/1998 alla kändes för unga.

  Sedan var det en stor 1996-provning av 30 olika champagner senare i november, som jag tyvärr missade. Där var Krug en av de tre klara vinnarna efter Comtes och Selosse, om jag minns rätt. Och då var ändå "alla" de stora med, inklusive Cristal och Salon.

  Sammanfattningsvis: spara helst men jag tror inte att du kommer att bli besviken om du korkar upp en av dem i år. Mina två lådor ska dock få ligga till sig i några år. ;)
   
 12. weezer

  weezer Medlem

 13. Revol Ajoir

  Revol Ajoir Medlem

  SV: Krug 1996

  Tack för ditt svar! Låter ju väldigt angenämt... :p Väntar nog dock några år innan jag korkar upp mina ynka två flaskor :'(, kanske får jag chansen på någon provning så länge ;D

  Det skulle vara väldigt intressant att få göra en vertikalprovning. Vet du möjligen när det är dags för en liknande igen?
   
 14. CH

  CH Medlem

  SV: Krug 1996

  Med Krug lär det nog ta ett tag innan man gör något liknande, det är tyvärr inte det lättaste att få ihop alla flaskor.
   
 15. Revol Ajoir

  Revol Ajoir Medlem

  SV: Krug 1996

  Okey! Den som väntar på något gott kan aldrig.... jo förresten, det kan man visst! Men man får väl försöka hitta någon annan trevlig champagneprovning tills tillfället uppstår igen.
   
 16. Darth Angelus

  Darth Angelus Medlem

  SV: Krug 1996

  Här har vi också diskuterat Krug 1996.
   
 17. J.S.

  J.S. Medlem

  SV: Krug 1996

  Tack så mycket! Ska kolla in den tråden oxå...
   

Dela sidan