Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Kub-bröd á la Restaurang PRIMO - recept mm

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Här är receptet på hur man njuter av PRIMOs magiska kubistiska bröd:

PXL_20221230_164605980.PORTRAIT.jpg

Vi fick med oss 8 bröd hem.
Mums!
Perfekt att värma upp och sedan dippa i en exceptionell olivolja :)

PXL_20221231_051511498.jpg


Man läser:
栗粉パンの美味しい召し上がり方
1. オーブントースターをあらかじめ温めておく
2.100℃~140℃程の低温で6~8分、表と裏を返しながら、 表面はカリッと、中はふんわり温まるように焼いてお召し上がりください。

Fritt översatt:
Hur man njuter av utsökt kastanjebröd
1. Värm upp brödrostugnen eller ugnen
2. Grädda vid låg temperatur om 100°C till 140°C i 6 till 8 minuter.

En förutsttning är ju då att man faktiskt redan har bröden färdigbakta hemmavid...
 
Last edited:
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Recept:
Receptet har vi inte fått än, men kommer få det. Knepet för den lätta sötman i brödet är att de blandar in 20-25% malda kastanjer. Får därför lite grand munkänslan av en potatislimpa, men, som sagt, med en lätt sötma och rondör.

Gissar så det står härliga till:
Resten vetemjöl, vatten, jäst, ett par korn salt. Tror inte socker behöver tillsättas som jästnäring iom att kastanjemjölet ju är sött nog.
Skall förmodligen knådas både länge och väl så att man får ut maximalt med gluten.
Degen skall vara kompakt och inte klibbig. Jäses förmodligen ganska länge innan omknådning och sedan ned i formarna med rätt kort tid för den andra jäsningen.

Återkommer då vi vet mer exakt.
 
Last edited:
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Ah!
Meh…
Efter liten eftertanke måste jag säga att i receptet ingår naturligtvis också en rejäl klick smör. Annars skulle brödet inte bete sig så här.

Således: addera smör till min tidigare tagning!
 
Toppen