Halloj alla och tack för bra tips.
Blev lite stympat då tåget var grymt försenat på onsdag och jag var på hotellet kl 21 och inte på humör att ge mig ut i minus 15 och leta bord på restaurang.
Tur som var så serverade hotelpuben en mer än anständig fish and chips och de hade min favorit ale, Boltmaker, på fat.
AG och Grus var hopplöst fullbokade. Gick inom Lilla Ego på torsdagen men det var stökfullt och inte ens plats vid baren.
Tyckte rustikt franskt lät trevligt och gick vidare till Bistro Mirabelle. Mycket trevlig upplevelse. Satt vid baren. Lagom uppmärksam personal som kom förbi några gånger och slog av en prat innan han gick vidare.
Boquerones, anchoïade och paprika. En torr fortifierad historia från Roussillon i glaset - funkade perfekt.
Visa bifogad bild 30821
Sen en ordenlig bit lammnacke med spenat & pilaffris. I glaset en gårdsbårdå från 2015... glömt namnet men gjorde jobbet och mig glad.
Visa bifogad bild 30822
Brukar inte vara sugen på desert utan bad min nya vän att överraska mig med ett kul glas till efterrätt i stället...
Han lyckades.
Macvin från Jura har jag läst o men aldrig druckit - check på den rutan i min bucket list för vin!
Visa bifogad bild 30823
Visa bifogad bild 30824
Här får någon som kan franska bättre hjälpa mig.
Tror att det står att det är 2/3 druvmust från 2018 (40%) och 2020 (60%) blandat med 1/3 Marc (sprit). Eller är det spriten som är från 2018 och 2020?
Och allt har legat på 228 liters fat?