La Cuvee vinförvaring i Göteborg

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av Martinez1986, 8 april 2014.

 1. Martinez1986

  Martinez1986 Medlem

  Har precis fått ett fack här, 140kr i månaden och facket rymmer enligt Faxborn fastigheter 100 flaskor. Känns väldigt överkomligt men är det någon som har erfarenhet av La Cuvee?
  www.lacuvee.se
   
 2. kayaker

  kayaker Cyklist

  Jag har haft fack där i ~5 år. Det funkar bra, fast det är ofta lite i fuktigaste laget. Jag önskar att jag kunde hitta något liknande ställe här i Stockholmstrakten, dvs. billig förvaring utan en massa lull-lull jag inte vill betala för.
   
 3. KimHartman

  KimHartman Medlem

  Har ett antal fack hos La Cuvée. Som @kayaker säger, mycket vinförvaring för pengarna men tyvärr lite för fuktigt, vilket leder till onödigt mögel på etiketter och korkar. Uppsidan är väl å andra sidan att korkarna bevaras i perfekt, elastiskt skick. Snittemperaturen ligger runt 14 grader, med årstidsvariationer om +-2 grader. Personligen tycker jag detta är OK då vinerna (i teorin) kommer mogna snabbare än vid "klassiska" 12 grader, men utan att lida av snabba variationer eller för höga temperaturer. Något att tänka på för den långsiktige lagraren är att hyrorna räknas upp med 4% per år. Billigt idag - hur dyrt som helst på sikt (om inte inflationen skenar).
   
 4. Martinez1986

  Martinez1986 Medlem

  Jo men min stora frågar väl säkerheten. Kan man sova gott när dom dyrare flaskorna ligger där. Kolla in skåpen och en hammare och skruvmejsel så är man inne i dom flesta på några sekunder. Med tanke på att det är obemannat och inga kameror så känns risken övergripande?
   
 5. KimHartman

  KimHartman Medlem

  Säkerheten ur ett externt perspektiv är hög. Först ska man ta sig in via det låsta garaget, sen forcera en låst, larmad dörr, samt ytterligare en larmad gallerdörr. Enda risken är egentligen övriga hyresgäster. Samtidigt, det verkar ganska långsökt att skaffa fack där - och binda upp sig på hyra osv - för att kunna norpa andras flaskor. Och att tillfället skulle göra tjuvar av andra seriösa vinlagrare (som uppenbarligen har ekonomi för en sån hobby) låter också rätt osannolikt. Man har ju ganska mycket att förlora på att försöka stjäla när man är kund där. Det lär märkas ganska snart om fack blir uppbrutna och flaskor börjar saknas, och alla passager in och ut syns ju i larmloggen så det finns stora möjligheter att det uppdagas vem som är skyldig. Dessutom, inte direkt så smidigt att börja släpa ut och lasta massa tunga vinflaskor. Men visst, kanske är onödigt att lägga iögonfallande dyrgripar för stora pengar där, men i allmänhet är jag faktiskt inte speciellt orolig. Den mycket riskkänslige får väl skaffa försäkring.
   
  kayaker gillar detta.
 6. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Om det är sant så som det beskrivs: Tror inte något försäkringsbolag accepterar att försäkra viner med en så pass låg säkerhetsklassning på de enskilda fackens dörrar.
   
 7. kayaker

  kayaker Cyklist

  Det är inga problem att försäkra.
   
 8. Crist(al)ian 77

  Crist(al)ian 77 50 Shades of Grape Moderator

  Kötid eller insats?
   

Dela sidan