StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Detta är en restaurang med vidbyggd kyrka. Ett par hundra meter från Omotesando stn.
Perfekt för bröllop i västerländsk stil. Vackert så det förslår!
Att denna restaurang fått en stjärna i M-guiden medan systerrestaurangen i Taneikesanno inte ens har begåvats med ett enda besök från Michelinfolket är milt uttryckt: besynnerligt.
Vår åsikt om maten HÄR i Aouyama är att det alltid handlar om vackert komponerade uppläggningar. Kreationer! Smakmässigt är det högt och lågt med förvånansvärt spret. Sensitivitet är det minst passande ordet för denna restaurang. Tyvärr. Vi har flera ggr beslutat oss för att bara gå hit på provningar, men de har en av Tokyos mest kunniga sommelierer. Att samtala om vin med honom är bara det värt ett besök. Han råkar vara burg-head, men är ändå allätare.
Startplattan. Skeden med leverpastej var hårresande bra medan sashimi (th) var fullkomligt ansiktslös...
Mycket skum
Havsfrukt och grönsaker.
...och skum!
Majssoppa med rejäl klutt fois gras. Tyvärr har majssoppan den oartigheten att tvätta bort all smak av fois gras...
Fisk! Helt ok, men ingen stjärna.
Den råa räkan: sublim!
Friterade kronblad av okra var makalöst goda med perfekt sälta och egen smak.
Rapphöna med mandelskal. Nästan oätlig :-(
Saknade helt sälta och serverades ljummen. Såsen var en curry-sås som inte alls passade in.
Sparrisen var perfekt!
Valde en gul stilton och favoriten: Epoisses.
Överraskning : en slags mald ost-tapenade som smakade... Nästan ingenting.
Rabarberbaserat. Gott och sött
Vi drack en flaska gott vin till...
2009 Ridge Geyserville är ett fullständigt makabert gott vin! Vi har nu bara fem flaskor kvar...
Perfekt för bröllop i västerländsk stil. Vackert så det förslår!
Att denna restaurang fått en stjärna i M-guiden medan systerrestaurangen i Taneikesanno inte ens har begåvats med ett enda besök från Michelinfolket är milt uttryckt: besynnerligt.
Vår åsikt om maten HÄR i Aouyama är att det alltid handlar om vackert komponerade uppläggningar. Kreationer! Smakmässigt är det högt och lågt med förvånansvärt spret. Sensitivitet är det minst passande ordet för denna restaurang. Tyvärr. Vi har flera ggr beslutat oss för att bara gå hit på provningar, men de har en av Tokyos mest kunniga sommelierer. Att samtala om vin med honom är bara det värt ett besök. Han råkar vara burg-head, men är ändå allätare.
Startplattan. Skeden med leverpastej var hårresande bra medan sashimi (th) var fullkomligt ansiktslös...
Mycket skum
Havsfrukt och grönsaker.
...och skum!
Majssoppa med rejäl klutt fois gras. Tyvärr har majssoppan den oartigheten att tvätta bort all smak av fois gras...
Fisk! Helt ok, men ingen stjärna.
Den råa räkan: sublim!
Friterade kronblad av okra var makalöst goda med perfekt sälta och egen smak.
Rapphöna med mandelskal. Nästan oätlig :-(
Saknade helt sälta och serverades ljummen. Såsen var en curry-sås som inte alls passade in.
Sparrisen var perfekt!
Valde en gul stilton och favoriten: Epoisses.
Överraskning : en slags mald ost-tapenade som smakade... Nästan ingenting.
Rabarberbaserat. Gott och sött
Vi drack en flaska gott vin till...
2009 Ridge Geyserville är ett fullständigt makabert gott vin! Vi har nu bara fem flaskor kvar...
Last edited: