Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Låt oss dela en pava, Maj 2022, 50068 Bartinney Elevage 2014

Hur bra var månadens vin?

  • 95-100 Klassiskt, ett stort vin

    Votes: 0 0,0%
  • 90-94 Exceptionellt, ett vin med överlägsen karaktär och stil

    Votes: 0 0,0%
  • 85-89 Mycket bra, ett vin med speciella kvaliteter

    Votes: 4 40,0%
  • 80-84 Bra, ett välgjort vin

    Votes: 0 0,0%
  • 75-79 Mediokert, ett drickbart vin med ett antal skönhetsfel

    Votes: 0 0,0%
  • 50-74 Kan inte rekommenderas

    Votes: 0 0,0%
  • * Deltar inte, men vill se omröstningen!

    Votes: 6 60,0%

  • Total voters
    10

Nyllet

Medlem
Jag har fått sms om att min beställning är redo för upphämtning så jag verkar ha haft tur. Blir kul att testa!
 

Oskar M

Medlem
38E0CBFE-E670-4E85-A57C-36020F31303B.jpeg


Det är rätt så eldigt i näsan, noter av blåa bär, floralitet med viol och syren. Fortsätter i munnen med kanelig kryddighet som förstärks av den höga alkoholen, men tanninerna och syran lirar bra tillsammans och tonar ner den i avslutet. Strukturen säger nog att det här kan ligga på sig rätt många år till?

Hursomhelst, ett bra vin! 89-91 om det ska sättas poäng.
 

Vingubben

Medlem
Direkt efter öppning är det slutet men efter ett par timmar öppnar det upp ordentligt. Lätt rökig doft med tallbarr, svamp och blåbär. I gommen blåbär, svarta vinbär, en syrlighet som ger lite mintkänsla, kaffe, mjölkchoklad och en tydlig vaniljton. Eken skulle kunna integreras ytterligare och vinet kommer att tåla många år i källaren. I början på sitt drickfönster men ett vin helt i min smak så det får bli 93p
 

Crist(al)ian 77

50 Shades of Grape
Administratör
Läste presentation, beställde och glömde vad det var för fin. Således kvartsblint.:ängel:

Udda doft som är någon mix av persika, fikon/dadlar och ljus billig nougat. Över allt ligger något örtigt som drar lite åt te.

Rätt tunn smak med avslut av peppar och BBQ. Syrahblend från Sydafrika eller Australien?

Kvalitet = adekvat. Har man partner och svärföräldrar kanske det här kan vara ett alternativ...

86 pinnar
 

Patrik Sellin

fd Innertällmo Bryggeri
Sydafrika x2:
meerlust elevage.jpg

2015 Meerlust Rubicon: Initialt ganska mycket alkohol i doften, men den vädras ur ganska snabbt i glaset. Sedan kommer kryddpeppar, stall, körsbär, plommon, tobak och viol. I smaken finns röda bär med körsbär och plommon. Där finns också mjölkchoklad, te, peppar, grön paprika och krut. Syran är skyhög, men tanninerna har börjat att lugna sig. Det här är på gång, men kan nog behöva minst fem år till för att nå sin topp. 90p
2014 Bartinney Elevage (Èvelage): Doft av viol, tobak, bläck, spånskiva, halm och svarta vinbär. Smak av blåbär, kaffe, svarta vinbär, bläck, grafit, apelsinskal och fikon. Mörk, koncentrerad frukt, snälla tanniner och en del trä. Mer moget och polerat än Rubicon, men kanske inte lika spännande? Helt drickfärdigt och står och knackar på 90-dörren, men den här gången har det inte riktigt de kvaliteter som behövs för att komma in. Fortfarande ett bra vin för sitt pris. 89p
 

m_trobeck

Ständigt sökande. Rotlös.
Drack den under två dagar. Första kvällen med endast lite ost, dag två till grillad entrecote, fläskkarré, sparris, paprika och majskolv. Utöver det lite ugnsbakad aubergine med mängder av vitlök.

Dag 1. Direkt från källaren. Ca 15 grader vid servering.
Dag 2 rumstemperatur en tidig kväll i maj (dvs ca 22 grader)

Mörk bär (svarta vinbär, blåbär, björnbär)i doften och rök, mycket rök. Även lite blommigt. Smaken kör vidare med de mörka bären men även plommonjuice (lite drag åt katrinplommon) och även brända inslag och ek som beskar till det. Återigen rökiga inslag och ett väldigt pepprigt och nästan lite chilli-hetta i slutet.

Det rökiga passade bra till maten som tillagats över öppen eld. Det blev störigt utan mat och lite FÖR pepprigt.

Passar bättre med lite lägre temperatur. Vid högre temp blev den lite klumpig och jolmig.
Bättre till mat än utan. Därför blev det ingen riktig pang-träff någon kväll.

Inte riktigt min typ av vin men kul att ha testat och visst finns det kvalitéer i flaskan

Poängmässigt strax under 90 - säg 88
 

Attachments

  • BDA16DED-EE01-4BF0-BB3C-D642E8D36D45.jpeg
    BDA16DED-EE01-4BF0-BB3C-D642E8D36D45.jpeg
    32,6 KB · Visningar: 5
Toppen