Låt oss dela en pava över nätet - september 2015 - Capellanía 2010

Diskussion i 'Vin' startad av Mats, 31 augusti 2015.

?

Hur bra var månadens vin (pris är inte en faktor)?

 1. 95-100 Klassiskt, ett stort vin

 2. 90-94 Exceptionellt, ett vin med överlägsen karaktär och stil

 3. 85-89 Mycket bra, ett vin med speciella kvaliteter

 4. 80-84 Bra, ett välgjort vin

 5. 75-79 Mediokert, ett drickbart vin med ett antal skönhetsfel

 6. 50-74 Kan inte rekommenderas

 7. Deltar inte men vill se omröstningen!

Resultat är endast synlig efter lagd röst.
 1. chambertin

  chambertin Medlem

  Testat Capellanian även jag över tre dagar.
  Fin gul färg med djup.
  Det doftar väldigt mycket fat under de första två dagarna och bakom det en del citrus och lite vita blommor. Ganska trevligt om man gillar mycket fat (100% Viura och 20 månader på nya franska fat sätter ju sina spår). Märker inte direkt ngn karaktär av flor på doften under dessa första dagar.

  I smaken kan man dock ana att det här har haft med flor att göra om man letar lite grann. Den är så där lite extra stram och känns väldigt väldigt torr precis som Fino brukar göra. Syran är mkt tydlig och dominant i nuläget i det här vinet. Märker inte av ngn åldring/tapp under de tre dagar jag dricker vinet heller men dag tre känns dock eken mindre framträdande och frukten ngt mer utvecklad och en del exotisk frukt, grape och varmare känsla tittar fram. Ok längd i eftersmak men inte exceptionell på ngt sätt.

  Var först inte speciellt imponerad av det här (utan att tycka att det var dåligt på ngt sätt) men på dag tre så ändrade jag mig lite och ger det trots allt tummen upp. Verkar som om det behöver lite tid i källaren eller en rejäl luftning för att skaka av sig eken och få fram frukten som finns där. Lite dämpning av syran skadar nog inte heller.
  Kul vin och jag ger det 88P och köper nog några flaskor för att se vad som händer med det.
   
  mnor, Mats, Patrik Sellin och 2 andra gillar detta.
 2. Magnus L

  Magnus L urydhtfilgukj

  Det var väl inte denna som hade legat under flor? Hittade inget om det på deras hemsida när jag hade den på en provning tidigare i veckan.
   
  Patrik Sellin gillar detta.
 3. chambertin

  chambertin Medlem

  Ooops. Nej det har du rätt i, det var ju den andra som @Mats först valde och sedan valde bort. (El Enemigo Chardonnay 2012).
  Tyckte i alla fall att den hade en extremt torr ton i smaken som jag hittar i Fino men utan någon sådan karaktär i doften.
   
 4. thunberg

  thunberg Flaskfantast Moderator

  Jag drar mitt strå till stacken.
  Tyvärr, detta var ingen höjdare. Ekigheten fick både mig och min fru att ge upp dag 1, dag 2 samma sak, dag 3 något bättre, dag 4 tappar frukten och syran, dag 5 är det kört. Trist på alla sätt, kan inte hitta något spännande med det. 79p
   
  mnor, Elvis, Patrik Sellin och 5 andra gillar detta.
 5. thunberg

  thunberg Flaskfantast Moderator

  Hällde resterande jag hade kvar på de stekta kycklingfiléerna vilket var en höjdare. Skönt att det kom till någon nytta.
   
  Patrik Sellin, mnor, Larseman och 1 annan gillar detta.

Dela sidan