Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Lista över importörer och deras viner?

Glesne

Medlem
Hej!
Söker ett vin (https://vignoblesberthier.fr/vin/linedit-du-champs-jacquot-coteaux-du-giennois-rouge/) som inte bolaget säljer och jag har letar efter om det finns en svensk importör. Har druckit det på restaurang i Sverige (nej frågade tyvärr inte där) så om inte restaurangen själva tar in det borde det finnas en importör. Därigenom kunde man kanske göra en privatimport. Ja jag vet inte. Känner någon till vinet eller vet om det finns en förteckning över importörer och deras drycker Vinproducenten är kontaktad men utan resultat.
/Mats
 
Trådskapare
G

Glesne

Medlem
Hej!

Tack för er hjälp! Mejlade till just restaurangen och det visade sig vara en liten familj av företag som var inblandade. Däribland grossisten https://www.vivona.nu/ som även importerade vinet så nu är en privatimportförfrågan inskickad och får vi se. Vivona var mycket tillmötesgående och hälsade att de gärna skickade flaskor till min lokala "gröna skylt". Springwine har inte svarat och de skiljer på privatperson/restaurang i sitt sortiment.

Jag är tämligen grön på området och har tidigare ägnat 15 år åt whisky men i takt med att priserna har fullkomligt löpt amok får alternativ hittas och där kom vinet bra in. Lite frälst i Rhoneviner från den kalkrika marken söder om Lyon. Detta var dock ett Pinot från Loire men ett ganska fylligt och smakrikt sådant.

/Mats
 
Toppen