Logistik i vinskåp

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av grappa, 18 juni 2017.

 1. grappa

  grappa Medlem

  Har pga flytt landat utan källare och därmed investerat i ett Climadiffskåp med fasta hyllor för att få plats med så många flaskor som möjligt. Här har långliggarna hamnat.
  Nu är det dags för nästa skåp och funderar då om fasta hyllor för max kapacitet eller många utdragbara hyllor för max åtkomlighet är bäst. Om det blir ett skåp med större tillgänglighet så kommer fler flaskor att hamna i rumstemperatur. Om det blir ett med större kapacitet så kommer det att bli väldigt många omflyttningar eller alternativt att vi börjar dricka det som finns lätt att nå snarare än det man vill dricka.
  Någon som har erfarenhet av för och nackdelar? I ett vinskåp med fasta hyllor och 30-40 typ flaskor per hylla hur hanterar man detta bra i praktiken? (Vilket ordningssystem man än har så måste ju förr eller senare den innersta flaskan längst ner på en hylla vara den som bör drickas.)
  Mer specifikt kan ju frågan specificeras; vad är sämst för vin, att lagras i rumstemperatur eller att bli omflyttat en gång i månaden?
   
 2. Pontus

  Pontus Medlem

  Omflyttning spelar mindre roll (då förutsätter jag att du inte skakar flaskorna). Kombinera fasta och utdragbara hyllor. En eller två utdragbara hyllor beroende på hur din komsumtion ser ut. Lägg långlagringsobjekten på fasta hyllor längst in i möjligaste mån. Lägg det som ska drickas i hyfsad närtid på utdragbara hyllor längst ut i möjligaste mån. Du kommer absolut inte att behöva omflytta så ofta som en gång i månaden.
   
  grappa gillar detta.

Dela sidan