Lyxvodka, bluff och båg eller värt pengarna?

Diskussion i 'Destillat & Öl' startad av R.P, 19 februari 2008.

 1. Bubblaren

  Bubblaren Medlem

  SV: Lyxvodka, bluff och båg eller värt pengarna?

  Visst skulle väl ryssen även grimasera över den kalla vodkan? De dricker den ju fesljummen.
   
 2. SUPRA

  SUPRA Bäst

 3. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.

  SV: Lyxvodka, bluff och båg eller värt pengarna?

  Ja, med tanke på anders musiksmak så är den väl standard i hans barskåp. :)
   
 4. barros1841

  barros1841 Medlem

  SV: Lyxvodka, bluff och båg eller värt pengarna?

  Vodka kan vara bra om den görs i liten skala. Jag testade av sortimentet i slutet av 90 talet och då samtliga produkter på NY marknaden. Tror det var ca 200 vodkor på den tiden under 6 månader.

  Vodka är en hanverkardryck eftersom den ska tillverkas ren. Många tillsätter smak så att den är lättare att kvalitetsäkra och att man tillverka den i olika länder, typ prispressa.
   
 5. chamkat

  chamkat Medlem

  SV: Lyxvodka, bluff och båg eller värt pengarna?

  Väcker lite liv i den här tråden då det har kommit två nya vodkor som startats av svenskar.

  Båda görs av ungdomar (typ 30 i det här sammanhanget ::)). Virtuous Vodka är crowdfunding finansierat vilket var hur jag kom i kontakt med dem, även om jag inte investerade då jag tyckte att värderingen var något hög, annars absolut hade det varit ett kul inslag i portföljen. Det är smaksatt vodka från äkta råvara, alltså inga E-ämnen eller liknande. De har en del riktigt sköna smaker, bl.a. Chili och en annan med Ingefära som smakar riktigt fräscht och har blivit ett kul inslag i barskåpet. Jag gillar normalt inte smaksatt vodka men dessa slank ner, har bara testat de mot varandra inbördes. Kostar 300 spänn för en sjuttis så inte en lyxvodka kanske, men ändå.
  http://www.virtuousspirits.com/
  http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/D ... ruNr=84017

  Ett annat märke som dykt upp som kanske närmare platsar i lyxsegmentet är Rymdvodka. De har skjutit upp en del av vodkan i rymden och sedan inkorporerat det med resten av vodkan. Likaså denna har jag inte ställt mot en annan vodka men tyckte den var god. Dock en annan prislapp här på 380 spänn för 0,5l.
  http://www.rymdvodka.com/
  http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/D ... er=Default

  Den godaste vodkan jag någonsin druckit var Putinka som en kompis tagit med sig från Russki. Blev så imponerad av den att jag tog kontakt med producenten och frågade lite om agentur etc här i Sverige. Efter lite diskuterande sa då deras säljare att minimibeställningen var en container. Kommer inte ihåg allt exakt men har för mig att alkoholskatten skulle landat på ung. 6 mkr kr och inköp på 2,4 mkr. Well. Putinka finns fortf inte på SB =).
   
 6. SUPRA

  SUPRA Bäst

  SV: Lyxvodka, bluff och båg eller värt pengarna?

  Hemsidorna var värda ett besök båda två. Speciellt Virtuos.
   
 7. tobbe81

  tobbe81 Medlem

  SV: Lyxvodka, bluff och båg eller värt pengarna?

  Dessa är mina tre favoriter när det kommer till finvodka som är lite dyrare [​IMG] stoli elit och wybborowan singel estate är som två snygga statyer i barskåpet russian standard platinum behöver man inte skriva något om för den är som den är.
   

Dela sidan