Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Midsommarfirandet 2014

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Hörde det var kallt och erbarmligt väder i Umeå, 8C...
Även om vi inte hade det kallt, så fanns andra fördelar med att fira i Tokyo tillsammans med ett trevligt gäng arbetsterapeuter på L'Effervescence.
2014-06-20 19.15.59.jpg

Vi dansade inte små grodorna, men nog fanns där en liten önskan...



2014-06-20 20.00.07.jpg

Bättre än stekesill? (Namae-san's premiärservering av denna rätt.)

2014-06-20 21.06.15.jpg

Bättre än sill? Det knispriga huvudet var sublimt.

2014-06-20 21.33.48.jpg

Bättre än fois gras finns dock inte...

2014-06-20 23.29.51.jpg

Ris á la Malta?

(Vad vi drack i annan tråd.)
 

Mattias Schyberg

Administratör
Hörde det var kallt och erbarmligt väder i Umeå, 8C...
Även om vi inte hade det kallt, så fanns andra fördelar med att fira i Tokyo tillsammans med ett trevligt gäng arbetsterapeuter på L'Effervescence.
Visa bifogad bild 1428
Vi dansade inte små grodorna, men nog fanns där en liten önskan...



Visa bifogad bild 1429
Bättre än stekesill? (Namae-san's premiärservering av denna rätt.)

Visa bifogad bild 1430
Bättre än sill? Det knispriga huvudet var sublimt.

Visa bifogad bild 1431
Bättre än fois gras finns dock inte...

Visa bifogad bild 1432
Ris á la Malta?

(Vad vi drack i annan tråd.)
Ser gott ut. Sublimt fiskhuvud kan jag dock klara mig utan...:usch:
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Ser gott ut. Sublimt fiskhuvud kan jag dock klara mig utan...:usch:
Det sa flera av de svenska kräsmagade över-vyssjade svenska damerna också. Men efter den första professorn smakat och trolskt förlorat sig i ett djupt inåtvänt: "Mmmmmmm..." så åt alla andra också upp sina fiskhuvuden. Alla gillade sitt fiskrens. Såsen var fö gjord på "gastric juice".
Stjärnkockarna, de kan minsann!
 

Mattias Schyberg

Administratör
Det sa flera av de svenska kräsmagade över-vyssjade svenska damerna också. Men efter den första professorn smakat och trolskt förlorat sig i ett djupt inåtvänt: "Mmmmmmm..." så åt alla andra också upp sina fiskhuvuden. Alla gillade sitt fiskrens. Såsen var fö gjord på "gastric juice".
Stjärnkockarna, de kan minsann!
Sås gjord på magsyra...dessutom. Oavsett hur gott det må vara så är beskrivningen inte alltför aptitretande. :) Men jag är alla gånger i veckan beredd att omvärdera. Om man skall äta dylik mat så skall det vara på ett ställe där man kan lita på kockarna. Detta är såklart ett sådant ställe. Hade de serverat ändtarm som en delikatess så hade vi säkert mumsat i oss det också och kanske även tyckt att det var sublimt. ;)
 

sunqan

Vinös
Sås gjord på magsyra...dessutom. Oavsett hur gott det må vara så är beskrivningen inte alltför aptitretande. :) Men jag är alla gånger i veckan beredd att omvärdera. Om man skall äta dylik mat så skall det vara på ett ställe där man kan lita på kockarna. Detta är såklart ett sådant ställe. Hade de serverat ändtarm som en delikatess så hade vi säkert mumsat i oss det också och kanske även tyckt att det var sublimt. ;)
Rökt ändtarm fylld med malt späck och kött?
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Fransmännen äter ju till vardags Andouillette, en slags korv. På ren svenska: en ändtarm fylld med hackade ändtarmsdelar.
Svårätet för mig, men har iaf givit mig på en sådan "korv" i Paris.
Vinet, en Crozes-Hermitage, var bättre.

I Japan finns det, som av en händelse, särskilda restauranger som specialiserat sig på "Horumon". Ändtarmsgryta. Har ätit sådana rätter några ggr, bla på Kejsarpalatset, men har ännu inte uppsökt en sådan specialrestaurang. Kanske att deras vinutbud inte riktigt räcker till för mina behov. Redan doften slår mig som ... som sådant man stöter på under tex läkarutbildning. Kvalificerar inte till någon matkategori i min värld.
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Kan kanske tillägga att för en japan är begreppet blodpudding bra nog mer avskräckande än begreppet Andouillette...
 

Mattias Schyberg

Administratör
Fransmännen äter ju till vardags Andouillette, en slags korv. På ren svenska: en ändtarm fylld med hackade ändtarmsdelar.
Svårätet för mig, men har iaf givit mig på en sådan "korv" i Paris.
Vinet, en Crozes-Hermitage, var bättre.

I Japan finns det, som av en händelse, särskilda restauranger som specialiserat sig på "Horumon". Ändtarmsgryta. Har ätit sådana rätter några ggr, bla på Kejsarpalatset, men har ännu inte uppsökt en sådan specialrestaurang. Kanske att deras vinutbud inte riktigt räcker till för mina behov. Redan doften slår mig som ... som sådant man stöter på under tex läkarutbildning. Kvalificerar inte till någon matkategori i min värld.
Gôtt mos som man säger i Göttöbåårrg. :D
 
Toppen