Munskänkarfars, milt sagt...

Diskussion i 'Övrigt' startad av Mattias Schyberg, 22 oktober 2015.

 1. Magnus L

  Magnus L urydhtfilgukj

  Väldigt ocharmigt system.
   
 2. vininfo.nu

  vininfo.nu Medlem

  Inte mer konstigt än efterkrigstidens betygssystem med relativitet och normalfördelning... Det är resultaten i jämförelse med massans som räknas, lite som ett tävlingsmoment, men där man nu (2015/16) drastiskt sänker gränsen för godkänt...
   
  magnum gillar detta.
 3. buteljen

  buteljen Medlem

  Vore kul att se hur hög gränsen hade varit om de endast hade släppt igenom runt 15% som de gjorde 2011/13
   
  Last edited: 25 oktober 2015
  Mattias Schyberg gillar detta.
 4. Vino fino

  Vino fino Medlem

  Intressant. Jämförelserna haltar lite om vi pratar om prov som ska "godkänna" deltagare--- både relativa betygssystem och tävlingar är ju till för att rangordna samtliga deltagare sinsemellan, inte att skilja godkända från icke godkända.

  Är det många öppna frågor på Munskänkarnas prover? Får man poäng även om man hamnar "nära" det rätta svaret? (Jag försöker förstå varför man inte har absoluta krav)
   
 5. vininfo.nu

  vininfo.nu Medlem

  3-betygspraktiken, 20 viner i 5 provningar á 4 viner. Här varierar ju vinerna från år till år och svårighetsgraderna med vinerna. Liten av en omöjlighet att få till lika svåra prov varje gång. Detta har man löst genom att halt sonika försökt släppa igenom - trodde jag i alla fall - lika många i procent varje gång, lite som skolans relativa betyg 5 (normalfördelat). Men efter svaren i tråden så blir jag osäker...
   
 6. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

 7. Bastardo

  Bastardo Medlem

  Sen har det en stor betydelse också var man bor. För på några större orter i Sverige finns det kurser för de som ska satsa på att försöka ta betyg 3. Det blir ganska dyrt att köpa vinerna själv för att förkovra sig om smak etc.
  Att provet sker på orten varifrån de flesta deltagare kommer, anser jag är helt okej.
  Om det fanns 3-betyg kurser där jag bor, kunde jag tänka mig att gå med. Inte med primärä syftet att klara praktiska momentet, utan att lära mer i praktiken. Fast det skulle inte vara fel om man fick 3-betyg.
   

Dela sidan