Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Någon som tänker lägga ett bud? ;-)

SV: Någon som tänker lägga ett bud? ;-)

Verkar väl lite väl dyrt? ??? Verkar finnas en låda och sex flaskor hos Fine & Rare Wines för 2129 pund flaskan (plus lite skatt och sånt)
 
Trådskapare
M
SV: Någon som tänker lägga ett bud? ;-)

Aha! Jag kände inte ens till denna variant av Krug och blev fascinerad både över prisnivån och att varianten faktiskt existerade...
 

v_skogh

Medlem
SV: Någon som tänker lägga ett bud? ;-)

Vad är det för speciellt med detta vin förutom att det är svindyrt?
 

Krug88

Medlem
SV: Någon som tänker lägga ett bud? ;-)

Det är en ren Blanc de Noir från 95(som var ett chardonnayår).
Övrigt vette fan...
 

Elvis

Medlem
SV: Någon som tänker lägga ett bud? ;-)

I första numret av Fine Champagne var det en lång artikel om just Single Vineyard Champagnes. Här är lite information om Krug Clos d'Ambonnay 1995 därifrån:

Tydligen har Krug länge velat ha en blanc de noirs-motsvarighet till Clos du Mesnil (som är en blanc de blancs). Just den här vingården har de köpt pinot noir från länge men först under 1980-talet lyckades de köpa loss vingården. Den planterades om i omgångar på 80-talet (1984, 1985 och 1987) och är helt avskild med höga murar runt omkring.

1995 är första årgången av Krug Clos d'Ambonnay och anses som "kungen" av Single Vineyard Champagnes. Det finns bara 3000 flaskor av den här årgången så den är mycket exklusiv. De första 800 flaskorna släpptes i USA i höstas för 3000-3500 dollar per flaska.

Clos d'Ambonnay är bara 0,685 hektar, vilket är en tredjedel av Clos du Mesnils storlek. De hade problem med hagel 1995 så senare årgångar kommer att ge större produktion -- största produktionen hittills var 2004 och 2006 vilka kommer att ge cirka 5100 flaskor vardera.
 
Toppen