Norge FYI

Diskussion i 'Vin' startad av moos, 20 juni 2012.

 1. Norrmännen som bor nära Sverige har ju tillgång till ett bra specialsortiment inom bland annat Bourgogne via det norska monopolet och mer billigare alkohol via svenska bordershops. Fyllan via Sverige och kulturen via Norge.
   
 2. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  Sverige har ju "bara" EU:s högsta alkoholskatt på sprit, med ganska bred marginal, men Norge har gissningsvis världens högsta spritskatt? De ska ju alltid vara värst... :)
   
 3. Bastardo

  Bastardo Medlem

  Från deras hemsida:
  Normalöppet
  må–to 9–20 eller 9–18
  fre 9–20
  lö 9–18 eller 9–16
  Det har till och med varit öppen för diskussion om söndagsöppet, men det låter kanske lite för liberalt … ;) Märk väl att de som bor i södra Finland kan lätt åka till Estland där det är fortfarande mycket billigare med alkohol. Fast det gäller inte kvalitetsviner, tyvärr!
   
 4. Livermore

  Livermore Medlem

  Kollade lite på beskattningen av vin och sprit över Europa. Det är fantastiskt mycket högre skatt i Norden än i resterande länder i Europa, med undantag Irland och Storbrittanien. Nu är jag ingen expert på folkhälsa på europeisk nivå, men jag kan inte tro att den höga skatten i Sverige håller oss i från ruinens brant när det kommer till alkoholrelaterade sjukdomar. Kanske är de länder som har 0 % skatt på vin redan i fördärv där befolkningen har kollapsat av all vinkonsumtion. dock inget om det på nyheterna...
   
 5. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Snart kanske WikiLeaks publicerar undanhållen fakta som visar hur vi inte fått veta sanningen om alla kollapsade länders ekonomier. Kanske det är den ohemula alkoholkonsumtionen som är skurken? Och samtidigt kan jag inte låta bli att snyftande tänka på hur vansinningt många barn som på denna jord, inte får fira jul, men som skulle kunna få fira jul, bara deras regeringar också valde Världens Bästa Bolag som modell för icke-kriminell distributionskanal för rättänkande alkoholpolitik och användarovänlig webbplats och hålihelahöwwä-app.
  Konkurrens är ALDRIG bra. Ssk inte för SB.
   

Dela sidan