Öppet brev till Systembolaget

Diskussion i 'Övrigt' startad av Peder, 20 januari 2013.

 1. Peder

  Peder Medlem

  Vinklubben Winefinder skriver ett öppet brev till Systembolaget om att Systembolaget gömmer sig bakom UNF,ungdomens nykterhetsförbund.

  Kan bara hålla med ett att ha läst om Systembolaget fula rävspel i sitt senaste nyhetsbrev:

  http://www.livetsgoda.se/artikel/artikel.asp?ArtikelId=4266
   
 2. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  SV: Öppet brev till Systembolaget

  Men alla vet väl att privat vinstintresse vid försäljning av alkoholhaltiga drycker är skadligt för sedlighet, moral och folkhälsan (i detaljhandelsledet, medan det är helt OK i grossistledet), medan statligt vinstintresse (avkastning på eget kapital år 2011: 10,3%) enbart är sunt och riktigt.

  http://www.youtube.com/watch?v=Qm3UNRng0kE
   
 3. Peder

  Peder Medlem

  SV: Öppet brev till Systembolaget

  När jag växte upp så hette det alltid att man kunde bli aggressiv av alkohol. Tittar man däremot på UNF:s ordförande Linda Engström så känns det som även som nykteristerna är ganska så aggressiva utan alkohol.

  Det är inte för inte som man börjar ju undra vad deras Almedalsdrink innehåller istället (egentligen). ;D

  Detta är en skärmdump innan hon sedan låste sin egna Facebook profil för allmänheten och kallade fd. Australian Wine Club för jävlarna (moget?).

  [​IMG]
   
 4. Peder

  Peder Medlem

  SV: Öppet brev till Systembolaget

  Linda Engström (UNF) känd från Finewines som även brukar kalla oss för vinsnubbar och vinsnubbor i det fantastiska inlägget

  http://levlivetmedlinda.wordpress.com/2012/05/31/provocera-vinsnubbar-och-vinsnubbor/


  och även blivit nämnd i den storartade tråden: http://www.finewines.se/ovrigt/kommentarer-till-kronikor-%28i-olika-medier%29/msg42863/#msg42863

  Har nu skrivit inlägget "Skärmdumpa mig"

  http://levlivetmedlinda.wordpress.com/2013/01/21/skarmdumpa-mig/

  Detta inlägg kommer genera mycket klick till Linda. På så sätt stödjer vi kampen mot vinsnubbar och vinsnubbor och även indirekt ökad bag-in-box försäljning i Sverige eftersom UNF & IOGT-NTO är Systembolagets största PR-maskin! ;D
   
 5. vintomas

  vintomas Numera lågaktiv bloggare

  SV: Öppet brev till Systembolaget

  På något sätt föreställer man sig ju att absolutister ska vara frimicklare eller aktiva i Frälsningsarmén, och vara allmänt milda, fromma och kristliga. Ja, generellt att de motsvarar den fina bild som finns i den här klassiska visan:

  http://www.b.kth.se/www/sangledare/mp3/Godtemplar.mp3
   
 6. SUPRA

  SUPRA Bäst

  SV: Öppet brev till Systembolaget

  Jag längtar redan till nästa Almedalen. De sitter nog redan nu och ritar upp fiffiga strategier.

  Monopolet blir alltmer frustrerat. :) Hoppas vitryssarna blir glada över sina nya kläder, från en diktatur till en annan.
   
 7. sunqan

  sunqan Vinös

  Sv: Öppet brev till Systembolaget

  Ja och det trots mina försök att lyfta debatten till en mer saklig nivå. Men de föredrar tyvärr att vara gnällspikar :))

  Skickat från min GT-I9100
   
 8. Finsmakarn

  Finsmakarn Medlem

  SV: Öppet brev till Systembolaget

  [​IMG]
   
 9. Peder

  Peder Medlem

  SV: Öppet brev till Systembolaget

  Tack Finsmakarn för informationen om att det är lätt att ändra en skärmdump. Eftersom Linda redan själv skrivit om skärmdumpen så är det ju inte så mycket att orda om huruvida den är ändrad eller inte men intressant att veta att det går att ändra med ett bildredigeringsprogram något. ;D

  Citat från: http://levlivetmedlinda.wordpress.com/2013/01/21/skarmdumpa-mig/

  Lite information för övrigt är att Systembolaget tydligen har valt att lägga locket på kring Winefinders öppna brev till Systembolaget åtminstone ännu och inte bemöter Winefinders kritik mot SB.

  http://thefinewine.wordpress.com/2013/01/24/natvinhandelsprovning-pa-stadshuskallaren/

  Jag är inte förvånad och varken Systembolaget eller IOGT har svarat på de ganska kraftiga anklagelserna i videon kring Systembolagets och IOGT-NTO's datatrafik, utan när det börjar bli känsligt så lägger man locket på. http://www.youtube.com/watch?v=NzklUCHfcSI
   
 10. Peder

  Peder Medlem

  SV: Öppet brev till Systembolaget

  Jag tror inte Systembolaget har svarat fortfarande på Winefinders öppna brev till SB.

  Det är däremot intressant att Magnus Jägerskog som är VD för IQ-initiativet (ägs av Systembolaget AB) tycker att det är intressant att sprida vidare informationen om Mark Majzner på Twitter idag (12/2-2013). Det kanske skulle vara på plats som VD för IQ att istället ifrågasätta alla 3-liters boxar med vin som han indirekt säljer. Magnus Jägerskogs arbetsgivare genererar varje år betydligt fler glömda barn än Mark Majzner gjorde under sin tid i Sverige och det borde vara mer intressant med tanke på initiativets grundtanke.

  [​IMG]

   

Dela sidan