onlinebutiker

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av wernhamhogg, 8 februari 2011.

 1. wernhamhogg

  wernhamhogg Medlem

  Har försökt söka på tidigare trådar, men inte hittat. Om det redan finns ber jag om ursäkt och överseende.

  Vilka är era bästa onlinebutiker för vin?
   
 2. sunqan

  sunqan Vinös

  SV: onlinebutiker

  mycket bra fråga :)

  själv har jag inget bra svar...

  jag har handlat av 1855.com men de var usla att ha att göra med. sedan har vi australianwineclub.se/finewinesociety.se som är okej, men där är det ju då det där med utbud... generellt verkar det som så att de "svenska" alkoholbutiker som finns som betalar in skatten åt dig, prismässigt ligger strax under systembolagets priser. Köper man av såna som inte betalar in den svenska skatten, så är priset ofta väsentligt under... (skatten är ju trots allt bara ca 20 kronor för en flaska vin)

  Jag tror att en liten ;D utläggning behövs för att förstå folks svar (om nån svarar) och jag hoppas att reglerna inte ändrats för mycket det senaste året typ...

  Först har vi eländet med privatinförsel kontra distansförsäljning. Enkelt kan man säga att om säljaren ordnar transporten åt dig, då är det distansförsäljning, om DU ordnar transporten så är det privatinförsel. och måste kanske tillägga att allt detta måste vara inom EU/(eventuellt EEG). Säljaren får dessutom inte vara baserad i sverige, eftersom vi har ett detaljhandelsmonopol.

  Vid distansförsäljning SKA säljaren betala svensk alkoholskatt, PUNKT. Om sedan den totala försäljningen till sverige överstiger ett visst belopp (varierar mellan olika länder) skall han betala svensk MOMS. Värt att veta här är att det inte är den svenska skattemyndigheten som kommer att komma med blåslampan, det är den inhemska - och de gör det!!!
  Momsen är enkelt för säljaren, det är bara att skaffa ett skattekonto och momsregistrera sig. vad gäller alkoholskatt däremot har man slagit knut på sig :-( säljaren måste ha ett svenskt ombud som betalar in skatten åt säljaren, detta ombud måste dessutom vara godkänt som inbetalare av alkoholskatt.

  Vid privatinförsel, skall DU skicka in en "avsiktsdeklaration" i form av en pappersblankett via POSTEN till skattemyndigheten. Sedan skall du "ställa säkerhet", dvs betala in det belopp som du beräknar att alkoholskatten kommer att uppgå till. Först därefter får varorna skickas till sverige. när du sedan fått varorna ska man göra nån form av slutgiltig avräkning. Transportören ska enligt regelverket ha någon form av föenklat ledsagardokument med sig, och här är då problemet att det inte är ett svenskt d:eek: utan ett ledsagardokument i enlighet med reglerna i det land där butiken ligger.

  Om du skickar efter akohol från en internetbutik som ordnar transporten, men som inte betalar in alkoholskatten själva, riskerar du att svenska tullen beslagtar varorna. I praktiken händer det nog inget för din del, bara DU betalat in skatten - däremot kommer skattemyndigheten i sverige att kontakta sin utländska motsvarighet som kommer att diskutera situationen med säljaren för att undvika regelbrott i framtiden.

  om varken du eller säljaren betalar skatten, så riskerar du att tullen beslagtar varorna PLUS att du förmodligen kan räkna med ett rättsligt efterspel.
   
 3. wernhamhogg

  wernhamhogg Medlem

  SV: onlinebutiker

  Tack för utförligt svar!


  hur är winefinder.dk
  bra?
  dålig?
   
 4. sunqan

  sunqan Vinös

  SV: onlinebutiker

  vad jag vet är de ok att handla från (har jobbarkompisar som beställt av dem). De har ett hyfsat bra sortiment, prismässigt ligger de strAX under systembolaget (de har nån form av lägreprisgaranti...) men de har mer av allt verkar det som. Plus att jag har för mig att du kan handla "en primeur".

  Och om man letar så brukar det gå att hitta billigare, men då har man att betala skatten själv...
   
 5. Lando

  Lando Medlem

  SV: onlinebutiker

  Jag kollar priser på:
  http://www.vinopedia.com/wine

  Det är en asbra site där man ser Parker och WS poäng på en jävla massa viner, men också kan söka efter bästa pris på ett visst vin och årgång. Utifrån det har jag hittat en hel del.

  Dom jag handlat av är:

  http://www.grandivinialba.com/pag/index.html?lingua=2 - skitbra på Piemonte såklart, tyvärr dyr frakt, men skitbra priser.

  http://www.guteweine.de/sites/GuteWeine/index.jsp - Mest Bx där, ok priser I guess.

  http://www.hailshamcellars.com/ - Köpte Nz Pinot Noir därifrån tror jag. Bra priser på det också.

  testtesttest - Bra priser på Bx.

  http://www.barolobrunello.de/ - En grym entusiast som tar in riktigt gamla viner men också har nytt. Här kan man plocka ihop hela vertikaler av italienskt godis. Bra fraktpriser också.

  https://www.lakaaf.de/La-Kaaf-Weinhandel:_:11.html Här köpte jag bla. 2004 Il Poggione till kanonpris.

  http://shop.carlomerolli.dk/ är han med valutaunionen (en SEK=en DKK) och han har nästan bara lite ovanligare (och i vart fall för mig okända) italienska viner. Om man är med på hans mailinglista får man typ ett säljmail i veckan med olika erbjudanden ;)

  EDIT: JAG GICK IN OCH TESTADE ATT SPARA OM EN LÄNK OCH DÅ VERKAR DET FUNGERA. MEN NU KAN DET JU LIKA GÄRNA BERO PÅ ATT JAG SPARAT OM INLÄGGET... JIMMY
   
 6. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: onlinebutiker

  Lando gillar tomma inlägg

  EDIT: Fick också fram länkar och text genom att spara om inlägget. /Elvis
   
 7. Lando

  Lando Medlem

  SV: onlinebutiker

  Du verkar också göra det Shorepower ;)
   
 8. Lando

  Lando Medlem

  SV: onlinebutiker

  Ok, provar igen då, förra inlägget blev tomt.

  EDIT, nä funkar inte, jag måste bryta mot nån regel här för forumet cencurerar bort mina länkar?
   
 9. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.

  SV: onlinebutiker

  Försökte hitta om det finns något inbyggt spamfilter som reagerade på för många länkar, men jag hittade ingenting. Vilket naturligtvis inte betyder att det inte finns. Det är bara jag som inte kan hitta det.
   
 10. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: onlinebutiker

  Det ser korrekt ut via mobilen. Verkar som SMF har en bugg.
   
 11. sunqan

  sunqan Vinös

  SV: onlinebutiker

  de gånger jag råkat ut för att mina inlägg inte synts, har jag editerat dem och direkt sparat den, då verkar det bli rätt...

  (och det har blivit fel både från mobilen och från vanliga datan)...
   
 12. Lando

  Lando Medlem

  SV: onlinebutiker

  Tack för hjälpen!

  Ingen annan som har tips på butiker förresten?
   
 13. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  SV: onlinebutiker

  Själv kollar jag mest priser via www.wine-searcher.com
  Några jag har handlat via förutom sådan som alla andra på forumet har handlat via ( Fine+Rare Wines, www.frw.co.uk, Farr Vintners , www.farrvintners.com) är:

  http://www.chabrolwines.com/ Bra handlare med hyfsat utbud i Holland

  http://www.bordeauxvintners.co.uk/ Bordeauxhandlare som ibland har lite roliga flaskor

  http://www.weinnachmass.de/ Champagnespecialist i Tyskland. Ofta nya och lite udda odlare
   
 14. chambertin

  chambertin Medlem

  SV: onlinebutiker

  http://www.weinpalais.de/ Bra på Italien. Billig frakt (20€ för 18 flaskor)

  http://www.chateauonline.fr/ Har bara köpt lite Bordeaux En Primeur här.
   
 15. SV: onlinebutiker

  Wein nach Mass, som Shorepower nämnt, tycker jag är riktigt bra för att hitta vissa ovanliga (och bra) champagner som kan vara svåra att hitta på annat håll.

  envidechamp.com har ett brett och trevligt utbud av champagne som man i många fall inte hittar i Sverige, och delvis riktigt bra priser (Enchanteleurs -96 för runt 800:- med nuvarande Euro-kurs, t.ex.). På vissa produkter är priserna däremot höga; det gäller att hålla koll.

  bacchus-vinothek.de har ibland en del riktiga godbitar, kan löna sig att fråga om man söker något speciellt.Trevlig ägare som gärna tar sig tid att diskutera, precis som hos Wein nach Mass.
   

Dela sidan