Oväntade fynd i restaurangsverige

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Jimmy Forsman, 9 februari 2015.

 1. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

  Jag tänkte att det kunde vara på sin plats med en tråd där vi kan tipsa om oväntade, bra, spännande och roliga fynd runt om i vårt avlånga land.
  Låt mig börja med någonting jag upptäckte för en dryg vecka sedan. På Bishop Arms i Gamla stan, en av Stockholms skönaste pubar (och med den absolut skönaste personalen) så tittade jag runt lite i menyn medan jag satt och sippade på min härliga Bitburger.
  Döm om min förvåning när jag hittar Deutz, förvisso den vanliga pavan, för 495 spänn flaskan. Ytterst oväntat, ytterst snyggt prissatt.

  Att gå till en pub för att dricka standardbubbel kanske är lite långsökt, speciellt eftersom Gaston, the Burgundy och 19 glas ligger inom bekvämt krypavstånd. Men ibland vill man vara sig själv för en stund. Och då kan det vara bra med ett vattenhål där man kan muta någon med bubbel som inte kostar skjortan.
   
  Helen, Michael.S, kayaker och 1 annan gillar detta.
 2. Jos

  Jos Medlem

  Tråden finns redan om även med lite annan rubrik http://www.finewines.se/threads/restauranger-som-inte-tar-4ggr-pengarna-pa-vinerna.1142/
  Om någon vill sammanfoga eller flytta.

  Nu när vi flyttat kan jag även passa på att tipsa om vår gamla kvarterskrog Cafe Facile. Blev jobbigt att få bord när DI skrev upp dom men man ville ju inte göra det ännu svårare att gå dit och käka :D

  De har inte bara har Stockholms bästa och billigaste(?) biff, pommes och bea för i sammanhanget nästan löjliga 150 spänn utan kränger också Pol Roger standard för 499, årgång för 599 och Winston för runt 1250!!
   
  Per Stade, ChristianB, Elvis och 2 andra gillar detta.
 3. Carlsson

  Carlsson Medlem

  Restaurang Pontusfrithiof har Henriot NV för 450 spänn på onsdagar.
   
  Per Stade och kayaker gillar detta.
 4. gece

  gece Man vänjer sig.

  I somras hade Loopen Marina (vid Hornstull, under Liljeholmsbron) Bollinger SC på kvarts-/halv-/helmagnum för 285/499/999 denarer.
   
 5. Old Sparky

  Old Sparky Medlem

  Vet inte om någon uppmärksammat detta tidigare men var på ICA Liljeholmen i helgen. De har serveringstillstånd och serverar viner på glas vid delikatessdisken. De har en Coravin och häller b la upp Guigal LaLaLa, Clos Erasmus, Cuvée Centenaire CDP och en del annat. Blev väldigt förvånad av utbudet faktiskt. Billigt var det också :) Dock var vinerna lite väl kylda.
   
  Tomas Lindblom gillar detta.
 6. sunqan

  sunqan Vinös

  Tomas Lindblom gillar detta.
 7. Jimmy Forsman

  Jimmy Forsman Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot. Administratör

  sunqan och kayaker gillar detta.
 8. Helen

  Helen Medlem

  Bistro Rigoletto på Kungsgatan är ett härligt ställe där man just nu kan köpa Champagne Henriot 2005 för endast 950 kr, Dom Perigion 2004 för 1950 kr samt Belle Epoque 2004 för 1850 kr. Fler krogar borde ha samma plånboksvänliga påslag på drickdugliga viner
   
  kayaker, Daniel B och magnum gillar detta.

Dela sidan