Jag va i Frankrike nyss, på hemvägen (flygplatsen) hitta ja in i ett litet hörn, där de sålde delikatesser samt vin..Då jag iaf hadde en diskussion om prestige-champagner mm.
Han rekommendera mig en liten odlare (jag tidigare aldrig sätt på SS/Sverige förut).
100% Chardonnay, MEN inte en Blanc de Blancs.
(jag som är ung och rätt ny i vinbranchen) trodde/va helt säker på att alla 100% CH pavor va en >bl de bls<..han (den så kallade vinexperten i butiken) prata nånting om att endast de "tunnare" vinstockarna fick heta bl de bls, medans den pavan han rekommendera skulle ha "kraftfullare" vinrankor och därför inte fick kallas bl de bls...men ändå va en 100%chardonnay
Jag har aldrig tidigare hört något likande. Sedan denna diskussion har jag läst bla. RJ´s bok, där de inte står nånting om detta
Vet nån här vad denna "vinexpert" kan ha pratat om?
Han rekommendera mig en liten odlare (jag tidigare aldrig sätt på SS/Sverige förut).
100% Chardonnay, MEN inte en Blanc de Blancs.
(jag som är ung och rätt ny i vinbranchen) trodde/va helt säker på att alla 100% CH pavor va en >bl de bls<..han (den så kallade vinexperten i butiken) prata nånting om att endast de "tunnare" vinstockarna fick heta bl de bls, medans den pavan han rekommendera skulle ha "kraftfullare" vinrankor och därför inte fick kallas bl de bls...men ändå va en 100%chardonnay
Jag har aldrig tidigare hört något likande. Sedan denna diskussion har jag läst bla. RJ´s bok, där de inte står nånting om detta
Vet nån här vad denna "vinexpert" kan ha pratat om?