Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Pegau Reservee 2011 och 2012?

Karl

Medlem
Jag drack 2011:an igen i går kväll. 1h i karaff sedan är det bara så skönt blås i den. Den viker ner sig efter 5 timmar eller så och blir mer mörk, salmiak, mineralig och frukten tappar. Så det är nog inget långlagrings projekt. Men riktigt bra nu som den är. PRISVÄRD! Haha!
Men vad tror ni om 12:eek:rna. Kommer ut på förköpsmarknaden nu. Jag brukar alltid köpa en låga Pegau så antagligen gör jag det nu också. Men det snackas lite om en väl sötfruktighet i den och ägarinnan påstod att druvorna var så mogna och goda att de var underbara att äta vid skörden.
Ska man passa på denna årgång? Upplevd sötma i röda viner tycker jag inte om, och det finns ju en del sådana viner i den här regionen. men Pegau brukar inte vara en av dom.
För övrigt så har jag tidigare pratat om att de senare vinerna från Pegau, 10 och 11, inte upplevts lika brettiga som tidigare av mig. Jag har nu läst att de ha gjort någon form av ombyggnation i källaren under senare år. Så det kan kanske vara förklaringen. Jag tycker att brettigheten kan gå överstyr ibland i vissa flaskor i vissa årgångar. Jag drack t ex nyligen en 04 och doften i den dominerades totalt av den funkiga brettiga doften, inget annat släpptes fram. Smaken var det dock inget fel på.
 

magnum

Epernay, Frankrike
Jag drack 2011:an igen i går kväll. 1h i karaff sedan är det bara så skönt blås i den. Den viker ner sig efter 5 timmar eller så och blir mer mörk, salmiak, mineralig och frukten tappar. Så det är nog inget långlagrings projekt. Men riktigt bra nu som den är. PRISVÄRD! Haha!
Men vad tror ni om 12:eek:rna. Kommer ut på förköpsmarknaden nu. Jag brukar alltid köpa en låga Pegau så antagligen gör jag det nu också. Men det snackas lite om en väl sötfruktighet i den och ägarinnan påstod att druvorna var så mogna och goda att de var underbara att äta vid skörden.
Ska man passa på denna årgång? Upplevd sötma i röda viner tycker jag inte om, och det finns ju en del sådana viner i den här regionen. men Pegau brukar inte vara en av dom.
För övrigt så har jag tidigare pratat om att de senare vinerna från Pegau, 10 och 11, inte upplevts lika brettiga som tidigare av mig. Jag har nu läst att de ha gjort någon form av ombyggnation i källaren under senare år. Så det kan kanske vara förklaringen. Jag tycker att brettigheten kan gå överstyr ibland i vissa flaskor i vissa årgångar. Jag drack t ex nyligen en 04 och doften i den dominerades totalt av den funkiga brettiga doften, inget annat släpptes fram. Smaken var det dock inget fel på.
Håller med dig om 2011, härligt njutbar att dricka nu. Klart du skall köpa 2012, verkar bli en toppårgång!
 
Toppen