Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Portugal/Lissabon

Siripim

Medlem
Åker till Portugal/Lissabon under oktober.

Tips på restauranger, vingårdar och annat mottages tacksamt.
 

Niklas J

Medlem
Är i Lissabon ett par ggr om året typ, men tyvärr har det numer blivit en transferflygplats för min del, norrut eller ut i havet till en liten vulkanö. Känner att det är dags att stiga av igen ett par dagar, för staden är inte alls dum. Dessutom har du Azeitão runt hörnet (30-40 min) så boka in ett besök hos Jose Maria da Fonseca och prova Moscatel. Och glöm inte käka Pasteis de Belem i Lissabon och Torta de Azeitão (i just Azeitão).
 

chambertin

Medlem
Lite komplement till den gamla tråden:
http://www.faroleiro.com/
Bra seafood-restaurang väster om Lissabon med Atlanten precis nedanför klipporna. Varit där en gång och både fisk/skadjur och vinlista var utmärkt.

Restaurante Adega O Fuso, R Cândido Reis 94, Arruda Vinhos, 2630-233 ARRUDA DOS VINHOS
Underbar traditionell restaurang en bit norr om Lissabon (20-25km ung). Grillad fisk, kött och Bacalhau. Inte jättebilligt men stora portioner så du behöver inte beställa 8 rätter.;)

I Sintra (strax nordväst om Lissabon) finns en trevlig resturang som jag ännu bara ätit lunch på några ggr. Den heter Taverna dos Trovaderos:
https://www.facebook.com/TavernadosTrovadores
Supermysigt ställe med intressanta viner och väldigt klassiskt Portugisiskt kök med dragning åt det rustika. Rekommenderas varmt !

En annan mer generell grej med Portugals kök som jag bara älskar är deras sätt att hantera fisk på grillen. När jag reste mycket till Portugal och Sines (10 mil söder om Lissabon) förr så lunchade jag ofta på en restaurang precis på stranden som grillade fisk helt underbart gott.
Frågade därför min Portugisiske kollega om det fanns ngt liknande i Lissabon och han nämnde denna restaurangen:
http://www.fortalezadoguincho.pt/Default.aspx (I Cascais lite väster om Lissabon)
Den är väldigt mycket mer exklusiv än vårt lunchställe i Sines men mycket mycket bra.
 
Toppen