Provat armeniskt?

Diskussion i 'Vin' startad av Jan, 6 juni 2018.

 1. Jan

  Jan Medlem

  Jag har smakat en hel del armeniskt vin. Tycker flera är oerhört spännande. Armenien har mängder med spännande inhemska druvor, perfekt jordmån och klimat för vin, och i landet pågår en intensiv utveckling för att komma tillbaka på den globala vinmarknaden. Armenien och länderna runt om räknas ju som vinets ursprung. Det finns några armeniska viner i BS, någon enstaka har varit i TS, men i övrigt är det ont om armeniskt i Sverige på restauranger och svenskar som har kunskap om vinerna och/eller varit i landet.
  Skulle vara kul om någon mer har smakat armeniska viner, varit i landet och kan dela med sig av omdömen, eller bara är nyfikna på detta nygamla vinland.
   
  Tomas Lindblom gillar detta.
 2. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Är det så att du råkar importera armeniska viner och passar på att göra lite smygreklam? Misstänker detta då ditt namn (via din mailadress) har koppling till just en importör av armeniska viner.

  Om det inte enbart är ett olyckligt sammanträffande och du önskar informera forumet om din verksamhet kan du ansöka om att få ett leverantörskonto. Kan tänka mig att många här skulle vara intresserade av att veta mer. Läs mer om det här.
   
 3. Jan

  Jan Medlem

  Hej Mattias,
  Ja, jag importerar armeniskt vin som en ren hobbysyssla. Inga hemligheter med det eller att jag försöker göra smygreklam. Jag har inte lagt ut någon reklam ed om de viner jag importerar. Vill enbart som privatperson få igång en diskussion i allmänhet om det finns någon som är intresserad och har erfarenhet av armeniska viner.
  Blir det någon diskussion hade jag tänkt starta en tråd om georgiska eller moldaviska också, inhemska druvor etc.
  Andra personer startar om bourgogne, Toscana, specifika druvor eller andra områden. Någon av dem kanske tom är importör av något vin från ett sådant område, eller på den specifika druvan. Men det ska väl inte automatiskt diskvalificera den personen från att föra privata diskussioner kring vin i allmänhet från ett område, en druva eller något annat specifikt?
  Tack för erbjudandet, men som importör är jag inte intresserad av leverantörskonto, tror inte på att bli sammanblandad med stora affärsdrivande vinimportörer och lägga energi på det.
  Helt ok, att ta bort denna tråd om ni ändå inte tycker det passar.
  Ha en trevlig nationaldag!
   
 4. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Inga problem. Ville bara föregå och underlätta. De flesta importörer som är registrerade här är av det småskaliga formatet i samma liga som din firma och flertalet har både leverantörskonto och ett privat konto som de växlar mellan beroende på om ämnet rör det som de importerar eller om det gäller övriga vinämnen. Transparens är allt vi begär.

  I det här fallet hänvisar du till Systembolagets beställningssortiment där din firma verkar vara den enda aktören. Du nämner inget om din koppling, vilket i min värld är uppenbar smygreklam.

  Välkommen till forumet!
   
  Jos, Kostjan, Tomas Lindblom och 4 andra gillar detta.
 5. Daniel B

  Daniel B IT- & dryckesnörd Tekniskt ansvarig

  Det hade varit kul att testa, men kollikrav om 6 flaskor är tyvärr ett no-go för mig när jag testar något helt främmande! :(
   
  KimHartman gillar detta.
 6. Fredrik L

  Fredrik L Medlem

  Jag har smakat vinerna och några av dem var ganska intressanta, företrädesvis de enklare som inte var så extraherade och fatade. Dock en aning dyra i förhållande till kvalitet, men kul att de finns.
   
  jrick gillar detta.
 7. Jos

  Jos Medlem

  Aldrig kul att bli påkommen! :nagelbitare: :D
   
  Kostjan och Mattias Schyberg gillar detta.
 8. sunqan

  sunqan Vinös

  Han har inte varit inloggad sedan 6/6. Lite tråkigt tycker jag.
   
  Jos och Gradin gillar detta.

Dela sidan