Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Reflektioner på året 2012

Sydfrikanska Vinklubben, Hatt et Söner, Bourgogne, Bordeaux, Parker, Mölstad, kändisviner

Dessa och många, många andra ämnen diskuterades under året på finewines.se. Med bara ett par dagar kvar till nyår tänkte jag passa på att ge lite av mina tillbakablickar på vinåret 2012, franförallt ur ett finewines.se perspektiv

Det absolut största ämnet startade den 8 februari med en fråga kring leveranser från Sydafrikanska Vinklubben och får väl sägas avslutades den 25 september med en notis om dennas konkurs. Passamde nog så skrevs både det första inlägget om leveransproblem och noteringen om konkursen av sirlongfellow. Ett tråkigt kapitel i svensk vinhistora vilken som tur är inte verkar ha påverkat de allt fler företag som sysslar med försäljning av kvalitetsviner utanför Systembolagets sortiment. Sydafrikanska Vinklubben har för övrigt vart det sökord som genererat absolut flest besökare till forumet. Förhoppningsfullt har finewines.se tillsammans med rata.se och de skriverier som följt av att forumen uppmärksammat problemen gjort att färre kunder blivit lurade.

Som klar nummer två på sökordslistan kommer Hatt et Söner den svenska champagnetillverkaren som lanserades med buller och brak under hösten. Vintomas uppmärksammade dem i slutet på juli och efter en längre diskussion föddes idén om att prova ett av Hatt et Söners viner . Ett intresserat gäng från forumet drogs snabbt samman.Provningen gav ett oväntat utfall då det billigaste vinet visade sig var det som drog flest röster och det absolut dyraste hamnade på en inte så hedrande sista plats.

Båda dessa ämnen. Sydafrikanska Vinklubben och Hatt et Söner får väl nästan sägas göra finewines.se till vinvärldens motsvarighet till TV-programmen Plus och Kalla Fakta. Det är något att spinna vidare på och nya provningar planeras där vi kan granska viner som kanske inte riktigt håller vad de lovar och vice versa.

Provningar och vininfernon har avlöst varandra under året. Allt från koordinerade provningar som Selosse-Jacquesson provningen i våras, Krugvertikalen till mer okoordinerade vininfernon som vi har haft ett antal av under året.

Vad har för övrigt diskuterats? Parker säljer sitt livsverk, framtiden för bordeaux, prissättning av viner, det växande fenomenet kändisvineroch naturligtvis ett inhopp i naturvinsdebatten av vår egen världsmästare. Vi ska heller inte glömma bort dryckesanteckningar, tips på inköp, diskussioner om Systembolagets nyheter och allt viktigare, diskussioner om alternativa leverantörer av viner där väl Caviste har varit den mest flitiga skribenten. Fler leverantörer, både de som säljer via Systembolaget och direkt är välkomna till forumet

Det här är naturligsvis bara ett litet axplock, med över 8000 inlägg så blev det många intressanta diskussioner och reflektioner under året som gått.

2012 var också året få finewines.se fyllde 5 år. Vi närmar oss 50.000 inlägg, , har 5500 unika besökare per månad och i tillägg till 650 medlemmar, 400+ följare på twitter. Antalet besökare har stadigt stigit och var under 2012 ca 50% fler än under 2011. Inte dåligt för ett forum som riktar sig mot personer intresserade av viner vilka våra vinskribenter aldrig skulle komma sig för att skriva om.

Vi får se vad 2013 har att erbjuda. Ser fram emot många goda dryckesupplevelser och en fortsatt intressant dialog. För det är ju vad finewines.se står för, en dialog i vinmonologens och likriktningens Sverige.

Gott Nytt År på er vinsnubbar och vinsnubbor och ett stort tack till alla medlemmar för att ni gör finewines.se till vad det är.
 

kristerb

Medlem
SV: Reflektioner på året 2012

Tack Anders för all tid som krävs för att driva ett forum, forumet ingår sedan tidigt i år i min dagliga läslista (och lite mer sällan skriv-lista). Keep up the good work!

Med inspiration från twitter-diskussioner, vad sägs om en separat tråd med årets bästa viner?

Gott nytt år!
 

Magikern

Medlem
SV: Reflektioner på året 2012

kristerb skrev:
vad sägs om en separat tråd med årets bästa viner?

Helt klart :)

Vore kul att ha lite olika kategorier. typ "bästa rödvinet på sb under 300 sträcket" och dyl.
 
Toppen