Resa Seattle-Oregon-Napa

Diskussion i 'Resor' startad av petterkalle, 9 juni 2019.

 1. petterkalle

  petterkalle I rescued some wine. It was trapped in a bottle.

  Ska på konferens i SF första veckan i September och har bestämt att åka ca 10 dagar tidigare till Seattle, hyra bil och köra söderut genom vindistrikten ner till SF. En natt i Portland är planerat med ett restaurangbesök i USA´s restaurangstad nr 1. Så fram med tips på vad som inte kan missas i form av vingårdar, restauranger och annat. ping @Omar Khayyam, @Patrik Sellin, @Mattias Schyberg och andra som varit i området.
   
  Asplund, Mattias Schyberg, LarsW och 1 annan gillar detta.
 2. Omar Khayyam

  Omar Khayyam Medlem

  härlig bilväg ner! går ju utmärkt att bo i portland och sedan bila ner genom Willamette Valley, som börjar bara en halvtimma bort från portland med bil. Vill du bo och äta någonstans i vinområdet i oregon rekommenderar jag McMinnville, men det finns flera andra möjligheter (restauranger och platser/ställen att stanna på) också. Klassikern är ju pizza på Nick's Italian. Där brukade vin-människorna hänga. Massor med nya ställen dock så bäst är att läsa senaste bloggarna (tripadvisor, chowhound, wine berserkers etc).

  Carlton är också ett kul ställe. Pröva att få kontakt med Jay McDonald på EIEIO (onhisfarm...) - den kanske roligaste personen att prova vin med i oregon. Om Eric Hamacher är kvar på kooperativet i Carlton (Carlton winemakers studio) så är det också kul. Och massor med andra. Bästa vingårdslägena är kanske uppe på Dundee hill. Arterberry Maresh, White rose, DDO, Archers Summit, John Thomas, Cameron, etc . Försök också göra några nedslag i Eola Amity-området. Om du åker förbi Salem så är St Innocent ett intressant ställe - de har sån bredd av vingårdar i sin repertoar.

  Naturen är too die for så åk ut till kusten vid lämpligt ställe om du har tid.

  Längre söderut när du närmar dig north coast cali wine country via highway 1 vid kusten, kan man åtminstone fundera över en avstickare via Hway 128 genom Anderson Valley (Roederer, Knez etc) för en upplevelse som jag tror är ordentligt mer genuin än Napa Valley.

  I cali skulle jag försöka få en appointment med Arnot Roberts i Healdsburg - som också är trevligt ställe att stanna på. Sebastopol också kul ställe att besöka med många intressanta ställen i och nära den lilla stan. om du kör Napa så hör av dig till dem du är intresserad av att besöka och boka tid, undvik alla massturistställen som Duckhorn, Montelena, Castello di Amorosa etc.

  på CT har jag lagt upp tasting stories för många av mina olika vingårdsbesök i californien och oregon. kolla där och följ upp med frågor vid behov. Kul resa!!!!
   
  Last edited: 9 juni 2019
  Daniel B, Crist(al)ian 77, Mats och 6 andra gillar detta.
 3. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Jag har inte mycket att tillägga! :)
   
  Omar Khayyam gillar detta.
 4. Johan L

  Johan L Medlem

  Om du är intresserad av öl finns det också många bryggerier i världsklass längs den här sträckan. Inte minst Russian River i Santa Rosa.
   
 5. Omar Khayyam

  Omar Khayyam Medlem

  Väg 84 till/från Portland längs med Columbia (floden) Gorge är fantastiskt vacker. Om du tar den österut och kör litet för fort kan du vara i walla walla och dricka bionic Frog eller in the rocks Syrah från gramercy Cellars och Reynvaan på 3,5 timmar drygt. Eller åk extra långsamt och gör antingen en avstickare på oregonsidan vid Hood River på tio minuter prova vin i nyaste området i oregon, på ”agriturismon” https://www.hiyuwinefarm.com/. Eller en mer scenisk drive på washingtonsidan. Hajka upp för Mount Hood på vägen tillbaka.
   
  Last edited: 17 juni 2019
  petterkalle gillar detta.
 6. petterkalle

  petterkalle I rescued some wine. It was trapped in a bottle.

  Aj! Fel håll känns det som även om jag allvarligt funderat på Washington och Syrah då jag gillar dessa jättemycket :rolleyes: Lutar åt Seattle-Portland- McMinville- kusten - x nätter i Sonoma - SF?
   
  Omar Khayyam gillar detta.
 7. Omar Khayyam

  Omar Khayyam Medlem

  Försöker bara göra det svårt ;) - tror du har rätt plan. Går ju en dag åt att bila Portland - walla walla ToR.
   
 8. Sörplarn

  Sörplarn Medlem

  Ett besök hos "Chateau" Ste. Michelle Winery kan jag reka, vart där två gånger och ett måste köp är Eroica jag och @Crist(al)ian 77 mumsa på den förra sommaren årgång 2013, vilket var magiskt bra, jo det är ett söta vin.
  Lätt en av dom bästa amerikanska.

  Ligger strax söder om Seattle så rätt håll om du skall till Portland.
  Rundtur då var gratis, men då byggde man om, finns några andra vingårdar i närheten och spriteri vilket kan vara värt att besöka.

  Deras vanliga viner kan man hoppa, men special viner som man endast kan få tag på där och bra pris, är intressanta.

  Dom har även något värsting rödpang med, men aldrig provat.
  Finns provnings lokal och som vanligt i yankiedoninen får du en rabbatti vinaffären om du köper dessa provnings paket.

  Dock är Seattle en skitstad i mitt tycke, space needle området kan väl vara ball, men ge fan i restaurangen däruppe, drar du österut över bergen är det mycket bättre samt roligare vingårdar.

  // från telefon

  Edit:
  Om du gillar historia.
  Museum of Flight är ett måste samt ett heritage i Everett. https://flyingheritage.org/

  Ingen av dessa ligger speciellt nära Seattle tar en stund med Bil.

  Everett en bit norrut där du även har Boeings fabrik.
   
  Last edited: 18 juni 2019

Dela sidan