Resa Seattle-Oregon-Napa

Diskussion i 'Resor' startad av petterkalle, 9 juni 2019.

 1. petterkalle

  petterkalle It´s just wine, drink it

  Ska på konferens i SF första veckan i September och har bestämt att åka ca 10 dagar tidigare till Seattle, hyra bil och köra söderut genom vindistrikten ner till SF. En natt i Portland är planerat med ett restaurangbesök i USA´s restaurangstad nr 1. Så fram med tips på vad som inte kan missas i form av vingårdar, restauranger och annat. ping @Omar Khayyam, @Patrik Sellin, @Mattias Schyberg och andra som varit i området.
   
  Mattias Schyberg, LarsW och Omar Khayyam gillar detta.
 2. Omar Khayyam

  Omar Khayyam Medlem

  härlig bilväg ner! går ju utmärkt att bo i portland och sedan bila ner genom Willamette Valley, som börjar bara en halvtimma bort från portland med bil. Vill du bo och äta någonstans i vinområdet i oregon rekommenderar jag McMinnville, men det finns flera andra möjligheter (restauranger och platser/ställen att stanna på) också. Klassikern är ju pizza på Nick's Italian. Där brukade vin-människorna hänga. Massor med nya ställen dock så bäst är att läsa senaste bloggarna (tripadvisor, chowhound, wine berserkers etc).

  Carlton är också ett kul ställe. Pröva att få kontakt med Jay McDonald på EIEIO (onhisfarm...) - den kanske roligaste personen att prova vin med i oregon. Om Eric Hamacher är kvar på kooperativet i Carlton (Carlton winemakers studio) så är det också kul. Och massor med andra. Bästa vingårdslägena är kanske uppe på Dundee hill. Arterberry Maresh, White rose, DDO, Archers Summit, John Thomas, Cameron, etc . Försök också göra några nedslag i Eola Amity-området. Om du åker förbi Salem så är St Innocent ett intressant ställe - de har sån bredd av vingårdar i sin repertoar.

  Naturen är too die for så åk ut till kusten vid lämpligt ställe om du har tid.

  Längre söderut när du närmar dig north coast cali wine country via highway 1 vid kusten, kan man åtminstone fundera över en avstickare via Hway 128 genom Anderson Valley (Roederer, Knez etc) för en upplevelse som jag tror är ordentligt mer genuin än Napa Valley.

  I cali skulle jag försöka få en appointment med Arnot Roberts i Healdsburg - som också är trevligt ställe att stanna på. Sebastopol också kul ställe att besöka med många intressanta ställen i och nära den lilla stan. om du kör Napa så hör av dig till dem du är intresserad av att besöka och boka tid, undvik alla massturistställen som Duckhorn, Montelena, Castello di Amorosa etc.

  på CT har jag lagt upp tasting stories för många av mina olika vingårdsbesök i californien och oregon. kolla där och följ upp med frågor vid behov. Kul resa!!!!
   
  Last edited: 9 juni 2019
  Crist(al)ian 77, Mats, Skaggs och 5 andra gillar detta.
 3. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Jag har inte mycket att tillägga! :)
   
  Omar Khayyam gillar detta.
 4. Johan L

  Johan L Medlem

  Om du är intresserad av öl finns det också många bryggerier i världsklass längs den här sträckan. Inte minst Russian River i Santa Rosa.
   
  Omar Khayyam och Mattias Schyberg gillar detta.

Dela sidan