Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Restaurang Leijontornet

matage

Medlem
Hade förmånen att testa Crespis nya inkarnation av Djuret-kvarteret - det återupplivade Leijontornet som slog upp dörrarna i Tisdags.

Vi körde på säsongsmenyn med lite "plusmeny" och det var sjukt bra.
Samma hedonistiska tryck i smaker och portioner som gamla Djuret men uppskruvat några steg extra.
Ingen stel fine-dining utan bara riktigt gott.
Kom hungrig för det är inga Novelle Cuisine-blyga portioner och välj "Det lite bättre vinpaketet"!

Crêpes Vonnassiennes med gräslökcaviar, vodkagelé, syltad rödlök och smetana
F04C7813-6446-404B-BE98-D8B7890B232A.jpeg


Carpaccio på hummer och kammussla med tonfisk-crudo, färska tomater och tomatvatten.
Fantastisk syra och satt som en smäck till ett glas Scharzhof!
A8795A88-E0A6-4548-82FB-CBD596415FC0.jpeg


Bomba-ris i albariño-kokt hummerbuljong med råstekt hummer, hjärtmusslor och en Salsa Verde-ailoi.
8394D916-97BD-40CF-8623-F96776EA79F6.jpeg


Ankleverfärserad vaktel, kantareller, lök och ankleversås.
8B5255E0-3CA9-4CCA-B5C7-99EF63CD4F5D.jpeg


Kalvytterfilé, tryfferad wagyu-korv, en helt sjukt bra krokett med Iberico och Manchegoplus majskräm och riven hösttryffel.
BF2D26E7-13EE-492A-85B0-5268C953BEB7.jpeg


Tarte Tatin på ananas med kokosglass.
IMG_7985.jpeg
 
Last edited:

rnnbck

Medlem
Hade förmånen att testa Crespis nya inkarnation av Djuret-kvarteret - det återupplivade Leijontornet som slog upp dörrarna i Tisdags.

Vi körde på säsongsmenyn med lite "plusmeny" och det var sjukt bra.
Samma hedonistiska tryck i smaker och portioner som gamla Djuret men uppskruvat några steg extra.
Ingen stel fine-dining utan bara riktigt gott...
Inte snällt att lägga ut ett sånt här inlägg med 1,5 timme kvar till lunch 😋
 

ZQT

Medlem
Käkade samma meny igår men adderade även agnolotti-rätten.

Crespi-stil med extra allt, lyxigt, gott, fullsmockat med smaker, tyckte dock att rätterna (dock inte hummer carpaccion) blev lite för kladdiga och saknade syra som balanserade upp allt det feta, drack vinerna nedan så saknades inte direkt syra i dem...

Legras & Haas, Chouilly Blanc de Blancs Grand Cru
2017 Vincent Girardin Meursault Les Narvaux
2016 Elio Sandri Barolo Perno Riserva
2015 Domaine Robert Chevillon Nuits-Saint-George 1:er Cru Les Chaignots
2017 Domaine Pierre Gonon Saint-Joseph
 
Toppen