Mattias Schyberg
Administratör
För den nördigt intresserade så kan jag rekommendera @vininfo.nus blogg där ni bland annat får lära er att ca 25 % av befolkningen helt saknar förmågan att känna pepprigheten i syrah oavsett halt.
Någon som vet med er att ni tillhör den kategorin?
Dessutom skiljer mängden oerhört beroende på klon, jordmån, årgång och klimat. Mycket intressant tycker jag, vilket förklarar varför många viner med syrah i stort sett helt saknar det peppriga arominslaget.
Många aussie-shiraz:er tycker jag ofta saknar pepprigheten, dock inte alla.
https://vininfo.wordpress.com/2014/04/25/rotundon-pepparsubstansen/
Någon som vet med er att ni tillhör den kategorin?
Dessutom skiljer mängden oerhört beroende på klon, jordmån, årgång och klimat. Mycket intressant tycker jag, vilket förklarar varför många viner med syrah i stort sett helt saknar det peppriga arominslaget.
Många aussie-shiraz:er tycker jag ofta saknar pepprigheten, dock inte alla.
https://vininfo.wordpress.com/2014/04/25/rotundon-pepparsubstansen/
Last edited: