Såsvin

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Beo, 4 februari 2015.

 1. Beo

  Beo Medlem

  Här kommer ett förslag. Fruktigt lättdrucket vid grytan. Lite i grytan och kocken förstör inte sina smaknerver. Finns på halvflaska med skruvkork.
  Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet (nr 6253)
  upload_2015-2-4_22-43-24.png
  Andra förslag ?
  PS. Vinet och jag kom inte riktigt överens därav denna tråd.
   
 2. Gurto

  Gurto Medlem

  När jag beställer från Carlsberg, till jobbet, försöker de ibland sig på lite merförsäljning och för ett tag sen var det Jacobs Creek de ville kränga (var på någon kampanj tror jag). Förklarade att vi hade tillräckligt med såsvin :) ...ja, det var drygt men ibland kan man bara inte låta bli.
   
  Tomas Lindblom, Helen, Michael.S och 2 andra gillar detta.
 3. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Detta var mitt absoluta favoritvin när jag precis hade upptäckt tjusningen med vin för ca 15 år sedan. Känner lite nostalgiskt pirr således. Ett RIKTIGT bra såsvin skulle jag vilja säga (eller minnas kanske är mer korrekt :D).

  Fördelen med Penfolds är att man kan köpa alla kvaliteter från botten till toppen och priset skvallrar i princip alltid om vad man kan räkna med att få i glaset.
   
  Michael.S gillar detta.
 4. Beo

  Beo Medlem

  Det är ett bra grillvin och ett bra såsvin men vad använder ni andra i såsen. Finns det något vin som passar bättre till en rödvinsås ?
   
 5. Mattias Schyberg

  Mattias Schyberg Administratör

  Det spelar ingen större roll enligt min erfarenhet. Många hävdar att man bör undvika viner med för mycket fattoner då dessa märks av i maten, men jag är skeptisk. Det som bidrar mest är nog syran och fruktsötman i sig, det mesta i aromväg bör nog kokas bort trots allt. :)
   

Dela sidan