SUPRA
Bäst
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=516833
Efter bara ett par glas av Chill Out Sunset överskreds det dagliga gränsvärdet för svaveldioxid, ett ämne som kan vara allergiframkallande och farligt för astmatiker. Det visar ett test av åtta lådviner.
Han reagerar även på sockerhalten i vinerna. Ett färdigjäst vin har normalt under fyra gram socker per liter, men här ligger hälften av vinerna klart över detta.
- Det är lite av en trend just nu att tillsätta extra socker för att få en lite rundare smak. Men det innebär att man också måste tillsätta konserveringsmedlet
sorbinsyra för att vinet inte ska börja jäsa igen. Vin är en sund och naturlig produkt, så det är synd att man måste stoppa i saker som egentligen inte skulle behövas, säger han.
Efter bara ett par glas av Chill Out Sunset överskreds det dagliga gränsvärdet för svaveldioxid, ett ämne som kan vara allergiframkallande och farligt för astmatiker. Det visar ett test av åtta lådviner.
Han reagerar även på sockerhalten i vinerna. Ett färdigjäst vin har normalt under fyra gram socker per liter, men här ligger hälften av vinerna klart över detta.
- Det är lite av en trend just nu att tillsätta extra socker för att få en lite rundare smak. Men det innebär att man också måste tillsätta konserveringsmedlet
sorbinsyra för att vinet inte ska börja jäsa igen. Vin är en sund och naturlig produkt, så det är synd att man måste stoppa i saker som egentligen inte skulle behövas, säger han.