Skåp/förvaring för vinglas

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av LarsW, 16 maj 2020.

 1. LarsW

  LarsW Medlem

  Halloj vinvänner. :)

  Funderar på att skaffa ett nytt skåp för mina vinglas. Börjar bli lite svårt att få plats med alla glas och karaffer.
  En sak jag märkt med mitt nuvarande skåp är att det blir beläggning i glasen efter någon månad eller två om glasen står oanvända och att glashyllorna uppenbart blir dammiga. Så skåpet är uppenbarligen inte helt tätt.
  Jag har 8 olika sorters vinglas, 2 sorters ölglas och 5 olika drink- och destillatglas. Sen ska det in 4-5 karaffer också. Det kan fort gå lite tid mellan man använder vissa mer speciella glas.

  Hur förvarar folk här sina glas? Erfarenheter av helt täta skåp, blir det instängd lukt istället?
  Tips på bra skåp eller alternativa lösningar att förvara glasen på? :)
   
  Rasmus Åkesson gillar detta.
 2. Johan L

  Johan L Medlem

  Även om skåpen är helt täta när de är stängda kommer du dra in damm varje gång du ska ta ur eller ställa in glas, så dammet kommer man inte helt bort från.

  Hur är det att ha vinglasen hängande? Lätt att råka bryta av foten på tunnare glas kanske?
   
 3. The Wall

  The Wall Medlem

  Skåpet behöver knappast vara hermetiskt tillslutet, men hyggligt tätt. Helst så lite trä som möjligt för att minska "skåplukt", dvs ett skåp i glas och metall lär vara rätt bra, men det kan se lite mycket show-off ut (som tex Detolf från Ikea). Ikea har ett skåp som heter Fabrikör som verkar uppfylla materialkraven. Har inte tittat närmare på det själv dock. En nackdel med skåp av huvudsakligen plåt och/eller glas är att det sällan eller aldrig är skjutdörrar på skåpet.
   
  Last edited: 18 maj 2020

Dela sidan