Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Skumpa till smörgåstårta

R.P

Medlem
SV: Skumpa till smörgåstårta

Det blir istället cava till min smörgåstårta, står mellan 3 stycken (eller antagligen dricks alla 3 upp under kvällen ;D), Tantum Ergo, Colet Extra Brut och Recaredo Brut Nature. Fanns inga roliga champagner inne där jag normalt handlar så det blir helt enkelt lokalt bubbel.
 

David W

Medlem
SV: Skumpa till smörgåstårta

R.P skrev:
Den här tråden gjorde mig sugen på smörgåstårta, övertalade precis tjejen så hon ska göra en imorgon. :) Dom flesta av mina flaskor ligger dessvärre i Sverige så jag tar gärna också del av skumpatipsen, lutar åt Palmer igen. Vad tror ni annars om Jaquesson 732 eller en flaska Bollinger till smörgåstårta?

Aldrig fel med Bollinger, funkar till allt.
 

chambertin

Medlem
SV: Skumpa till smörgåstårta

R.P skrev:
Det blir istället cava till min smörgåstårta, står mellan 3 stycken (eller antagligen dricks alla 3 upp under kvällen ;D), Tantum Ergo, Colet Extra Brut och Recaredo Brut Nature. Fanns inga roliga champagner inne där jag normalt handlar så det blir helt enkelt lokalt bubbel.
R.P,

Vore kul om du som är "på plats" skriver lite i Spanien-tråden om de Cavor (bra och dåliga) som du testat.
 
SV: Skumpa till smörgåstårta

R.P skrev:
Det blir istället cava till min smörgåstårta, står mellan 3 stycken (eller antagligen dricks alla 3 upp under kvällen ;D), Tantum Ergo, Colet Extra Brut och Recaredo Brut Nature. Fanns inga roliga champagner inne där jag normalt handlar så det blir helt enkelt lokalt bubbel.
chambertin skrev:
R.P,

Vore kul om du som är "på plats" skriver lite i Spanien-tråden om de Cavor (bra och dåliga) som du testat.
Ja, det vore intressant att få höra om cava av lite mer klass (alltså inte det krafs som finns på Bolaget). Jag betvivlar i och för sig att det skulle leva upp till mina krav och att det någonsin når upp till en champagne av klass, men att höra åsikter om det som är lite bättre vore intressant.
 

R.P

Medlem
SV: Skumpa till smörgåstårta

Jag ger gärna mina synpunkter på bra cava i Spanien tråden. SS verkar inte ha en enda bra cava tyvärr, tråkigt. I Beställningssortimentet fanns dock Recaredo, den kan jag varmt rekommendera.
 

Referee

Medlem
SV: Skumpa till smörgåstårta

R.P skrev:
Jag ger gärna mina synpunkter på bra cava i Spanien tråden. SS verkar inte ha en enda bra cava tyvärr, tråkigt. I Beställningssortimentet fanns dock Recaredo, den kan jag varmt rekommendera.

Och Recaredo säljs enbart i AB-län. :( :mad:
 

R.P

Medlem
SV: Skumpa till smörgåstårta

Smörgåstårta på fredag, funderar på en magnum Billecart-Salmon Rosé, vad tror ni?
 

anders

Medlem
SV: Skumpa till smörgåstårta

Guayabera skrev:
Jag har hört att magnum alltid funkar till smörgåstårta ;)

Jag har hört att magnum alltid funkar, punkt. Förutom en speciell magnum som jag hört behöver Viagra för att funka... ;D
 

Arvid

Medlem
SV: Skumpa till smörgåstårta

Chapel Hill funkar ju rent konceptmässigt fint till WT... err, ST menar jag.

Vill man verkligen lyxa till det så rekommenderar jag starkt Rotari Riserva, som smakar precis like bra som riktig Champagne.
 

R.P

Medlem
SV: Skumpa till smörgåstårta

Arvid skrev:
Chapel Hill funkar ju rent konceptmässigt fint till WT... err, ST menar jag.

Vill man verkligen lyxa till det så rekommenderar jag starkt Rotari Riserva, som smakar precis like bra som riktig Champagne.

Mmmmm....Rotari

Vad är det för fel på ST, vid tillfälle är det härlig gruffmat, och ja, jag älskar också tacopaj. ;)
 
SV: Skumpa till smörgåstårta

R.P skrev:
Smörgåstårta på fredag, funderar på en magnum Billecart-Salmon Rosé, vad tror ni?
Jag är ingen jättefanatiker av Billecart-Salmon Rosé (älskar mycket annat de gör) men har å andra sidan inte druckit den på magnum. Spontant tycker jag den är lite för söt (nu drack jag den senast i en tvärprovning med deras andra viner så det spelar nog in) men av den anledningen så kan den nog fungera ganska bra till smörgåstårta (naturligtvis beroende på vad som är i den).

Med en klassisk smörgåstårta så tror jag det är svårt att få det fel med en yngre champagne. Kanske inte ta en allt för torr utan en med lite mer dosage.
 

R.P

Medlem
SV: Skumpa till smörgåstårta

shorepower skrev:
Jag är ingen jättefanatiker av Billecart-Salmon Rosé (älskar mycket annat de gör) men har å andra sidan inte druckit den på magnum. Spontant tycker jag den är lite för söt (nu drack jag den senast i en tvärprovning med deras andra viner så det spelar nog in) men av den anledningen så kan den nog fungera ganska bra till smörgåstårta (naturligtvis beroende på vad som är i den).

Med en klassisk smörgåstårta så tror jag det är svårt att få det fel med en yngre champagne. Kanske inte ta en allt för torr utan en med lite mer dosage.

Jag tycker personligen om Billecart-Salmon Rosé, på magnum har jag bara druckit den en gång och då var den ännu bättre.

Tackar för tips, Palmer -96 drack jag tidigare och den funkade bra till ST, en enkel Palmer Brut NV då? Eller en 2000 magnum? Det blir smörgåstårta med räkor, lax, rom, löjrom hade varit underbart men är halvklurigt att hitta härnere tyvärr.
 

Jimmy Forsman

Missförstått geni. Gravt blygsam. Despot.
SV: Skumpa till smörgåstårta

shorepower skrev:
Jag är ingen jättefanatiker av Billecart-Salmon Rosé (älskar mycket annat de gör) men har å andra sidan inte druckit den på magnum. Spontant tycker jag den är lite för söt (nu drack jag den senast i en tvärprovning med deras andra viner så det spelar nog in) men av den anledningen så kan den nog fungera ganska bra till smörgåstårta (naturligtvis beroende på vad som är i den).

Med en klassisk smörgåstårta så tror jag det är svårt att få det fel med en yngre champagne. Kanske inte ta en allt för torr utan en med lite mer dosage.

Så, du tycker att Bille Rosé är för söt, men rekommenderar en skumpisch med lite mer dosage? ;)

Jag håller dock med dig om Bille, jag tycker mig de senaste fem - åtta åren, speciellt sen de lanserade den nya etiketten på standarden, ha sett en generellt högre dosage på deras produkter. Jag måste dock säga att jag gillar deras standardrosé, men har lite svårt för Elisabeth.

Smörgåstårta är dock satans uppfinning och jag tror att det passar bäst med en flaska Donaghy Estate
 
SV: Skumpa till smörgåstårta

Krug skrev:
Så, du tycker att Bille Rosé är för söt, men rekommenderar en skumpisch med lite mer dosage? ;)

Jag skrev att jag personligen tycker den är för söt men att till smörgåstårta funkar det nog med lite högre dosage. Sedan gillar jag varken hög dosage eller smörgåstårta men det var ju inte frågan :). Smaken är ju delad.

Och ja, Bille verkar ösa på lite mer socker, synd då de har kristallklara viner. I det högre segmentet , Grande Cuvée och BdB till exempel så verkar de hålla igen dock, tack och lov.
 

Lando

Medlem
SV: Skumpa till smörgåstårta

Jag läste en intervju med vinmakaren på Billecart och han sa att dom sänkt dosagen dom senaste åren, men har hört andra som också tyckt dom blivit sötare.
 
Toppen