Snabba, temporära temperaturskillnader?

Diskussion i 'Vinkällare och annat' startad av m_trobeck, 13 mars 2014.

 1. m_trobeck

  m_trobeck Ständigt sökande. Rotlös.

  Jag har en vinkyl hemma där jag förvarar mina få men goda raringar. I helgen fick jag ett ryck och bestämde mig för att sortera kylen efter devisen och instruktioner till sambon: "Ok att ta", "Inte utan mig" och "Big NO NO"-hyllor. Passade även på att lägga in alla flaskor i CT under övningen.

  Denna procedur tog goda 3-4 timmar och flaskorna stod under tiden i rumstemperatur för att sedan komma tillbaka till kylan. Hur skadligt är detta för vinet? Spontant känns det inte så lämpligt att gå från 14 till 23 och sen tillbaka till 14 igen under några timmars mellanrum.

  Hur hanterar ni flytt, inventering/städning etc av vinkyl/källare? Är det något att bry sig om eller spelar det ingen roll?
   
 2. Anders Landström

  Anders Landström Dricker mest, skriver lite.

  Skulle inte oroa mig allt för mycket om du inte sorterar om varje vecka. Flyttade precis min källare. Under den tiden det tar hinner inte temperaturen i vätskan öka så mycket. Omskakning är troligen "värre" än temperaturförändringen men återigen, gör du det inte varje vecka skulle jag inte ligga vaken på natten och oroa mig.
   
 3. kayaker

  kayaker Cyklist

  Spelar ingen roll.
   
 4. m_trobeck

  m_trobeck Ständigt sökande. Rotlös.

  Va skönt att man får snabba svar!
  Tackar
   

Dela sidan