Sous Vide

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Jos, 17 februari 2014.

 1. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Körtlar!
  Jag glömde körtlarna!
  Vem vill ha med eller utan större anatomiska körtlar?
   
 2. Jos

  Jos Medlem

  Btw, en liten nackdel med Anova är att kastrullen behöver vara rätt rejäl om den ska gå att skruvas fast i sidan.
   
 3. StefanAkiko

  StefanAkiko Pendeldricker Tokyo, London, Stlm och Umeå

  Storkok kräver sina grytor.
   
 4. Sjödin

  Sjödin Joråsåatt...

  Då Sansairen inte finns att få tag på antar jag att det är Anova som gäller?
  Behöver jag göra egna efterforskningar eller kan jag bara slå till?
   
 5. Jos

  Jos Medlem

  Bara att köpa. Du kanske ska använda nån tjänst så du slipper VAT, tull och moms etc... Har inte koll på det själv men det kan du säkert kolla upp.
   
 6. Segol

  Segol Medlem

  Vi får väl se... Så här står det på Sansaires hemsida och jag väljer att lita på dem tills vidare, jag hoppas mao få leverans hyfsat snart

  Europe, Africa, and Western Asia: The shipment headed to our UK warehouse is expected to land on 2/19. As this is our first time importing into the UK, it may take some time to clear customs and enter our warehouse. Over the next two weeks, we’ll begin sending out your final order invoices, which include applicable shipping and VAT taxes. That invoice contains a link to complete payment for your order, which will expedite getting your order shipped from the warehouse.
   
 7. Segol

  Segol Medlem

  Nu ser jag att beskedet i min förra post utgår ifrån att du har en inneliggande beställning, för nybeställning är det en helt annan leveranstid...
   
 8. Jos

  Jos Medlem

  Starkt ;)

  Först siktade de på oktober men utlovade sen november... På väg mot 4-5 månaders försening just nu.
   
 9. Segol

  Segol Medlem

  Japp, det är sådär lagom kul men de säger också att "As promised, our shipments left our warehouse in China before January 30th" så leveransen bör vara på gång.
  Jag hoppas de inte är ruttna nog att blåljuga om en sån sak, det är inte direkt ovanligt att det blir förseningar när produkter ska lanseras :)
   
 10. Hagbard C.

  Hagbard C. Medlem

  Det behöver man nog inte med någon annan värmecirkulator heller så länge man har ett kokkärl av rimlig storlek. Det handlar istället mer om att sänka energiförbrukningen vid längre kok. Om man har riktigt stora kärl (> 25 liter) tror jag nog att bollarna är käcka även med en Anova, Sansaire eller vad man nu har för modell.
   
 11. Jos

  Jos Medlem

  Ah, du tänker på environmenten!

   
 12. Jos

  Jos Medlem

  Körde Entrecote som blev magisk på 52 grader i 1 1/2 timme i fredags. I lördags blev det morrötter som jag hört kan bli helt fantastiska men med sådär resultat faktiskt. Perfekt konsistens men de var inte så goda... Kanske var juttna?

  I söndags kyckling 60 grader i 2 timmar som blev riktigt bra. Hade vacuummarinerat den innan i chili, olivolja, soya, honung, vitlök, sambal oelek, salt och peppar. Lite marinad fick vara kvar under tillagning.
   
 13. Sjödin

  Sjödin Joråsåatt...

  Vad kör du för påsar Jos?
   
 14. Jos

  Jos Medlem

  Har en vacc från Foodsaver och kör deras påsar också. Ligger på rulle så man klipper till själv i apparaten.
   
 15. Sjödin

  Sjödin Joråsåatt...

 16. Jos

  Jos Medlem

 17. gece

  gece Man vänjer sig.

  Jaha, då har man beställt 1 st Anova då. Det här kommer sambon tröttna på så småningom :)

  Har en "OBH Nordica Prestige Vacuum Sealer" sen en kort tid tillbaks (sjukt rolig pryl f.ö.), har kanske inget jätteförtroende för märket men fick den för i sammanhanget en spottstyver och den funkar bra än så länge.

  Precis som @Hagbard C. tänker jag på miljön (och så vill jag inte ge Fortum en spänn mer än jag måste). Jag tror att mitt tillagningskärl blir en helt vanlig plasthink med lock (Clabbe har grejerna), eller kanske två som man ställer i varandra för att isolera bättre, så avslutar vi med ett lock på det där man skär ut ett lagom hål för att cirkulatorn ska kunna stickas ner och vi har förmodligen ganska hygglig isolering och skydd mot alltför mycket avdunstning.

  ... plus att kombinationen "dyr grej med franskt namn för konstig matlagning" och "det är dags att plocka upp maten ur hinken" har för mycket lolz för att jag ska kunna låta bli. Smaka bara på ordet, "sous vide-hink". Årets nyord 2014?
   
  Last edited: 5 mars 2014
  Magnus L, Vino fino, Matovin och 1 annan gillar detta.
 18. Segol

  Segol Medlem

  Nu har det gått en dryg vecka sen jag fick min sansaire och jag undrar redan hur jag har klarat mig utan en i alla år...

  - I fredags torskrygg (rimmade portionsbitar, 54 grader i 35 minuter) med skirat smör, pepparrot och kokt potatis.
  - Idag kyckling (62 grader i 90 minuter) som vakuumpackats med salt, svartpeppar, rivet citronskal och timjan. Till det en saffransrisotto.

  Båda rätterna blev bra men särskilt fisken blev grym, som en helt ny produkt.
  Det känns dock som jag har en del testande framför mig vad gäller kryddor mm för att hitta rätt proportioner i smaksättningen.
   
 19. gece

  gece Man vänjer sig.

 20. Segol

  Segol Medlem

  Tackar, jag har läst en del av det Baldwin skrivit.
  Alla fakta och tabeller är väldigt användbara men precis som du antyder (?) är inte språket/karisman hans största tillgång. Jag har kikat en del på filmerna och han är rätt sömnig men det är å andra sidan upplysande :)
   
  gece gillar detta.

Dela sidan