Studio i Köpenhamn

Diskussion i 'Mat & Dryck, Restaurangbesök' startad av Dejzan, 19 januari 2017.

  1. Dejzan

    Dejzan Medlem

    Vill passa på att berätta var ni ska äta i Köpenhamn om ni vill ha en fantastisk upplevelse. Det var närmare ett år sedan jag var där men eftersom den sällan talas om i Sverige ville jag sprida budskapet
    :)
    Studio drivs av Torsten Vildgaard som var Rene redzepis högra hand på noma i många år. Maten är definitivt "new Nordic" men inte alls lika strikt som Noma, det finns utrymme för råvaror och smaker med ursprung från hela världen.
    Jag valde "full on" menyn, i grunden en 7 rätters med en massa extrarätter. Tror att jag betalade 2700 danska inklusive viner.
    DSC_0010.JPG
    Krispig potatis med torskrom
    DSC_0012.JPG
    Purjolök, aska, persilja och vit miso
    DSC_0013.JPG
    Ostron, gröna jordgubbar
    DSC_0014.JPG
    Vaktelägg med tryffel
    DSC_0015.JPG
    Knivmussla, chili, fisksås, Koriander
    DSC_0016.JPG
    Äpleskiver, typ en osötad munk med stenbitsrom, färskost och krasse. Den sista och bästa aptitretaren.
    DSC_0019.JPG
    Sotad pilgrimsmussla med citronmeliss och vita vinbär
    Sen en torskrätt med musslor och broccoli, ingen bild tyvärr.
     

    DSC_0017.JPG
    Italiensk störrom med valnötmjölk, gott i all enkelhet, särskilt med ett glas Krug GC, möjligen den bästa mat/dryck kombinationen jag prövat.
    DSC_0021.JPG
    Havskräftor och lökbuljong, lite för söt buljong vilket gjorde att kräftan försvann. Kvällens svagaste rätt men inte alls dålig..
    DSC_0022.JPG
    Grillad kål och kalvbräss med vadouvan. Långt över 1* i kvalitet..
    Varmrätten fick jag inte heller med på bild så jag länkar helt enkelt till Torstens insta
    https://www.instagram.com/p/BAh8S5Kj-hw/
    Mycket hög nivå på den här rätten också.
    DSC_0023.JPG
    Första dessert, ängsyra, mousse på fåryoghurt, päronsorbet och granskott. Kvällens rätt i konkurrens med brässen..
    DSC_0024.JPG
    Svarta vinbär,lakrits och yoghurt avslutade menyn. Sen blev det kaffe med bla Madelaines på kycklingfett med rabarber och vaniljcreme plus annat gott.
    För mig levererade Studio en upplevelse över sin enda stjärna. Vällagad spännande mat, bra service och en trevlig miljö.
    Tyvärr hittar jag inte min lista över viner som serverades men generellt var det hög nivå på vinerna och väl uttänkta matchningar till maten.
    Någon vinlista tittade jag aldrig i men jag har förstått att den har utökats på sistone, prisnivån okänd..
    Som sagt kan jag varmt rekommendera ett besök. Är ni matintresserade välj plats i luckan som går runt köket för att se och prata med kockarna när dom arbetar.
     
  2. Kostjan

    Kostjan Mot bättre vetande

    Ser sjukt bra ut! Har helt missat den här restaurangen.
    Blir absolut ett besök vid nästa Köpenhamntripp.
    Tack för tipset!
     
    Mattias Schyberg gillar detta.
  3. danryd

    danryd :)

    Låter sjukt gott, men osötad äppelskivor? Kan citera mig själv från semmelinlägget här, men låter det va :)

    Hade en barndomskompis från Danmark, mumsade mycket äppelskivor där.

    Kalvbräss är fint det med, inte vardagsmat direkt, tror faktiskt aldrig jag sett det i en affär
     

Dela sidan